Lode Vanneste pleit voor nieuwe hondenweides in Beernem en lanceert enquête voor hondenbaasjes

Op 28 december 2020, over deze onderwerpen: Parken en openbaar groen

Lode Vanneste (N-VA) wil dat de gemeente Beernem extra hondenlosloopzones voorziet op haar grondgebied . Hij lanceert daarom een enquête waar Beernemse hondenbaasjes zelf voorstellen, tips of ideeën kunnen lanceren. “Steeds meer huishoudens hebben een viervoeter in huis. Niet ieder gezin heeft echter een grote tuin waar de hond vrijuit kan lopen.  Met de inrichting van nieuwe hondenweides maken we Beernem diervriendelijker. De resultaten van mijn enquête en voorstellen voor nieuwe hondenweides stel ik voor op de volgende gemeenteraad”, aldus Vanneste.

 

Vlaanderen telt anderhalf miljoen honden. Dat maakt dat één huishouden op vier een hond heeft. “Beernem heeft net als verschillende andere gemeentes één hondenloopzone  op haar grondgebied. Zo is er de hondenlosloopweide aan de parking van het Aanwijs in Bulskampveld. Ik wil het gemeentebestuur aansporen om in Beernem, Sint-Joris, Oedelem of Oostveld nog andere plaatsen in te richten waar honden vrij kunnen rondrennen. Een hondenlosloopzone is een omheinde, openbare zone waar viervoeters vrij kunnen ravotten en spelen onder toezicht van hun eigenaar.  De zone heeft zowel voor dier als mens een sociale functie. De honden leren andere soortgenoten verdragen en baasjes kunnen er rustig met mekaar keuvelen”, weet Vanneste.

 

Realisatie nieuwe weide kan zeer snel

Via een enquête vraagt Lode Vanneste nu  aan alle Beernemse hondenbaasjes tips en suggesties over mogelijk nieuwe locaties om een hondenweide in te planten en ideeën om die vervolgens zo goed mogelijk in te richten. Raadslid Vanneste: “Idealitair richten we  in iedere deelgemeente een plek in waar honden vrij kunnen rondrennen. In een wijk kunnen we bijvoorbeeld kiezen voor een hondenloopstrook langs een weg of voor een vergeten hoekje in een park. In principe is de ruimtelijke impact zeer beperkt en zijn er geen specifieke vergunningen nodig. De gemeente kan dus op zeer korte termijn nieuwe hondenweides realiseren”.

 

Resultaten enquête op gemeenteraad

Heb je zelf ideeën voor een leuke locatie voor een nieuwe hondenweide. De enquête van Lode kun je invullen via deze link https://www.survio.com/survey/d/L4V3P5N2C1M2F4E6L . “Het invullen ervan  neemt hoogstens 10 minuten in beslag. De resultaten van de enquête en mogelijke locaties voor nieuwe losloopzones presenteer ik op de volgende gemeenteraad van Beernem”, besluit Vanneste.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is