Politiezone Het Houtsche start proefproject rond gebruik van bodycams

Op 7 december 2022
Politiezone Het Houtsche start proefproject rond gebruik van bodycams

De politiezone Het Houtsche investeert in 2023 30.000 euro in een proefproject rond het gebruik van bodycams. Dat blijkt uit het antwoord op een vraag van Lode Vanneste (N-VA) aan korpschef Veerle Dhondt tijdens de politieraad. “Geweld tegen onze politieagenten in Beernem, Oostkamp, Zedelgem mogen we op geen enkele manier tolereren. Bodycams zijn de meest geschikte zichtbare en preventieve maatregel om hun veiligheid op het terrein te verhogen”, reageert politieraadslid Vanneste.

Lode Vanneste pleitte de voorbije jaren tijdens de politieraad al meermaals voor het gebruik van bodycams. “Eindelijk is er groen licht want de zone voorziet nu de nodige centen om een proefproject op te starten. Daarbij worden een aantal proeftoestellen in gebruik genomen en wordt de nodige backoffice voorzien. Het Houtsche zal daarbij mogelijk samenwerken en informatie uitwisselen met de politiezone Regio Tielt” verduidelijkt Vanneste.

70 pv’s voor geweld tegen agenten in drie jaar tijd

Eerder raakte al bekend dat er in 2019, 2020 en 2021 in totaal 70 pv’s werden opgesteld voor geweld tegen de politiemensen van het Houtsche. “Bovendien wordt voor lichtere feiten niet altijd een pv gegeven omdat ze amper worden vervolgd. Om geweld tegen agenten terug te dringen kiezen steeds meer politiezones voor bodycams, kleine camera die gedragen worden op het lichaam en interacties vastleggen met het publiek. Bovendien zorgen ze voor de correchtheid van de feiten bij een mogelijk onderzoek”, besluit Vanneste.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is