Oppositiewerk loont dan toch… Meerderheid volgt N-VA en kondigt alsnog coronatoelage van 500 euro aan

Op 15 juni 2021, over deze onderwerpen: Lokale economie, Sport & vrije tijd

Op de gemeenteraad van donderdag 3 juni 2021 stelde Lode Vanneste de invoering voor van een gemeentelijke evenementencheque. De bedoeling van deze cheque van maximum 500 euro is om verenigingen of organisatoren financieel te ondersteunen die deze zomer een evenement organiseren. Jammer genoeg stemde meerderheidspartijen CD&V, Groen en Vooruit het voorstel weg. Twee weken later belooft diezelfde meerderheid in de krant een coronatoelage van 500 euro voor horecazaken die deze zomer sportwedstrijden op een groot scherm tonen. “Zo wordt onze evenementencheque toch een stukje realiteit. Het voorstel moet wel nog op de gemeenteraad komen maar heeft zeker onze goedkeuring. Bovendien wil de N-VA deze coronatoelage ook mogelijk maken voor verenigingen en organisatiecomités”, stelt raadslid Vanneste. 

Door de versoepeling van de coronamaatregelen is het  sinds 9 juni opnieuw mogelijk om binnen evenementen te organiseren met maximum 200 personen en buiten met maximaal 400 mensen. Indien de coronacijfers blijven dalen stijgt dat aantal op 1 juli naar maximaal 2.000 personen binnen en maximaal 2 .500 personen buiten.  Vanneste: “Met de evenementencheque van de N-VA wilden we verenigingen of organisatoren die op het grondgebied van Beernem een evenement organiseren, een financieel duwtje in de rug geven. Daarbij krijgen ze een bedrag van maximum 500 euro voor de gemaakte kosten. Op die manier zou de gemeente ook  een flinke impuls geven om in juli en augustus activiteiten te organiseren in Beernem. Zo brengen we opnieuw leven in de gemeente en kunnen onze inwoners genieten van een gezellig samenzijn.”
Toelage ook voor organisatiecomités en verenigingen
Meerderheidspartijen CD&V, Groen en Vooruit keurden het N-VA-voorstel op de gemeenteraad echter af.  Amper twee weken later laat schepen van Lokale Economie Ruben Strobbe (CD&V)  weten dat er toch een coronatoelage van 500 euro komt. Die zal toegekend worden aan horecazaken die sportevenementen uitzenden op een groot scherm. De toelage moet wel nog worden goedgekeurd op de gemeenteraad van donderdag 1 juli. “Uiteraard juichen we dit initiatief van schepen Strobbe toe.  Dit toont nogmaals aan dat het oppositiewerk van N-VA uiteindelijk toch loont. Wel vragen we om deze coronatoelage ook uit te breiden naar organisatiecomités en verenigingen die sportwedstrijden op een groot scherm tonen. Ook zij hebben recht op een financieel duwtje in de rug”, besluit Lode Vanneste. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is