Opnieuw stevige aanval op een van onze raadsleden…

Op 24 augustus 2019, over deze onderwerpen: Sport & vrije tijd

Het lijkt wel een wekelijkse traditie te worden op vrijdag: een Beernemse CD&V-schepen die een van onze mandatarissen met de voeten vooruit tackelt. Was het op vrijdag 16 augustus nog Jef Vansteenhuyse die het moest ontgelden, dan was het gisteren de beurt aan onze sportspecialist Lode Vanneste. Schepen van Sport Waerniers beschuldigde Lode dat hij bewust sportclubs tegen elkaar opzet.  Hij zou daarbij verkeerd informatie verspreiden en ervoor zorgen dat de Beernemse sportverenigingen elkaar het licht in de ogen niet gunnen. In het Brugsch Handelsblad stond verder te lezen de nieuwe LED-verlichting voor TC Smash op onbegrip stuit bij de N-VA.

 

Lode Vanneste reageert: “  Dat de N-VA de beslissing hekelt dat er een nieuwe verlichting komt voor de Oedelemse tennisvereniging Smash is totaal verkeerd. Wij hebben deze beslissing zonder aarzelen mee goed gekeurd op de gemeenteraad van 4 juli 2019.  Op de zitting  heb ik bij dit agendapunt het woord genomen en letterlijk gezegd dat wij het  dossier voor 100 % steunen. Daarbij vroeg ik wel om ook verlichting te voorzien voor KFC Sint-Joris Sportief.  Ik deed daarbij  het voorstel om de oude lichten van TC Smash te verhuizen naar de voetbalterreinen in Sint-Joris. Als gewezen voetballer en inwoner van Sint-Joris vind ik het belangrijk dat ook de voetballers in mijn deelgemeente in optimale omstandigheden kunnen trainen”.

 

Dat Lode Vanneste daarbij sportclubs tegen mekaar wil opzetten, is absolute nonsens. Vanneste: “ Al zeven jaar ben ik gemeenteraadslid. Het is daarbij mijn drijfveer om zoveel mogelijk Beernemnaars aan te zetten tot sporten.  Sportclubs tegen elkaar opzetten, is dan weer geen persoonlijke ambitie.  Wel blijf ik alle sportdossiers en het warrige sportbeleid van Waerniers kritisch op de voet volgen. Misschien is de CD&V het niet gewoon dat er een goede  oppositie wordt gevoerd.  De N-VA gaat haar verantwoordelijkheid niet uit de weg en zal dat ook de komende vijf jaar blijven doen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is