N-VA wil honderdjarigen fruitboom geven in nieuwe eeuwelingentuin. “Ontmoetingsplaats voor jong en oud”.

Op 28 juni 2023, over deze onderwerpen: Parken en openbaar groen, Senioren
N-VA wil honderdjarigen fruitboom geven in nieuwe eeuwelingentuin. “Ontmoetingsplaats voor jong en o

Op de gemeenteraad van 22 juni 2023 stelde Lode Vanneste (N-VA) voor om alle inwoners die hun honderdste verjaardag vieren voortaan in de bloemetjes zetten met een fruitboom met een gepersonaliseerd naamplaatje. “Die boom planten we daarna in een nieuwe eeuwelingentuin. Deze tuin komt op het openbaar domein en zal voor iedereen toegankelijk zijn”, verduidelijkt Vanneste. Burgemeester Jos Sypré (CD&V) reageerde positief en gaf intussen de opdracht aan zijn diensten om aan de slag te gaan met het voorstel.

Mensen worden steeds ouder. Externe demografen stellen dat het aantal 100-jarigen om de tien jaar zal verdubbelen. Sommige buitenlandse experts beweren zelfs dat tegen 2060 de helft van de bevolking 100 jaar zal worden.  “Momenteel zijn er in Beernem twee inwoners van 100 jaar of ouder. In de toekomst zal dat aantal ongetwijfeld stijgen”, vertelt Lode Vanneste.

De N-VA stelt nu voor om elke inwoner die zijn of haar honderdste verjaardag viert een boom te planten in een nieuwe eeuwelingentuin. “De tuin wordt voor iedereen toegankelijk en moet zo uitgroeien tot een ontmoetingsplaats voor jong en oud. De bedoeling is dat de eeuwelingentuin uitgroeit tot een heuse hoogstamboomgaard. In deze tuin plaatsen we een of meerdere zitbanken en schommels. En eenmaal per jaar kan de gemeente er dan een samenkomst organiseren met de 100-jarigen en hun familie. Ik ben tevreden dat m’n voorstel positief onthaald werd op de gemeenteraad. Hopelijk komt de nieuwe eeuwelingentuin er nog voor het einde van deze legislatuur”, besluit Vanneste.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is