N-VA vraagt schuilplaats voor Beernemse voetbalsupporters

Op 20 december 2023, over deze onderwerpen: Sport & vrije tijd
Lode Vanneste vraagt schuilplaats voor Beernemse voetbalsupporters

Op de Beernemse gemeenteraad drong Lode Vanneste (N-VA) opnieuw aan om een afdak of schuilplaats te voorzien langs de voetbalvelden op sportsite Drogenbrood. “Supporters die een wedstrijden bijwonen of ouders die hun kinderen ophalen van de training, stonden de voorbije maanden al te vaak in de regen. Drogenbrood is de enige voetbalsite in Beernem waar toeschouwers langs de zijlijn niet kunnen schuilen bij regenweer”, stelt Vanneste. Ondanks eerdere beloftes in 2019 liet Schepen van Sport Waerniers (CD&V) weten dat ze niet van plan is om actie te ondernemen.

Begin oktober 2023 konden de voetballers van VVC Beernem voor de eerste keer dit seizoen terecht op de velden van Drogenbrood. Door een gebrekkig onderhoud in het tussenseizoen waren de drie terreinen de eerste maanden van de voetbalcompetitie onbespeelbaar. Meteen stelde zich een ander probleem. “Zoals iedereen weet, regende het de voorbij drie maanden vaak bijzonder hevig. Omdat er vijf jaar na de opening van de nieuwe accommodatie nog steeds geen afdak is, stonden toeschouwers er dus al te vaak in de regen. Ook ouders die hun zoon of dochter ophalen tijdens de training, kunnen nergens schuilen. Dit probleem is trouwens al langer bekend. Al in de gemeenteraad van oktober 2019 vroeg ik aan de bevoegde van Sport om actie te ondernemen”, vertelt Vanneste.

Schepen Patricia Waerniers beloofde vier jaar geleden om samen met de betrokken voetbalvereniging te bekijken hoe ze het probleem zou oplossen.  “Jammer genoeg liet de schepen ook dit voetbaldossier de voorbije jaar op haar beloop en op mijn nieuwe vraag antwoordde ze negatief. Dit is bijzonder jammer want met een kleine, gerichte investering kan dit probleem snel opgelost worden. Het gemeentebestuur kiest er zo voor om de supporters in de regen te laten staan”, besluit Lode Vanneste.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is