N-VA Beernem reikt ‘Ruitentikker’ uit aan Feest- en Handelsgroep de Dorpsvrienden

Op 28 september 2020, over deze onderwerpen: Cultuur

De Feest- en Handelsgroep Dorpsvrienden mocht op vrijdag de 25 september de tweede Ruitentikker van N-VA Beernem in ontvangst nemen. Met deze jaarlijkse cultuurprijs zet de N-VA personen, verenigingen of initiatieven in de kijker die bijdragen aan de versterking van het culturele en gemeenschapsleven in Beernem. Het was provincieraadslid Isabelle Vandenbrande (N-VA) die de Ruitentikker aan Martin D’haeninck, de voorzitter van de Dorpsvrienden overhandigde tijdens de aangepaste corona-editie van de jaarlijkse avondmarkt. 

 

Al 70 jaar organiseren de Dorpsvrienden de meest uiteenlopende culturele activiteiten en sportieve evenementen. Al meer dan dertig jaar zijn  de Rozenfeesten en de jaarlijkse avondmarkt daarbij het absolute hoogtepunt.  Isabelle Vandenbrande: “Als één van de oudste dorpscomités van West-Vlaanderen bepalen de Dorpsvrienden al verschillende decennia het  gemeenschapsleven aan de ‘oude kant van de vaart’. De internationale Baccaramarathon, de jaarlijkse Kallemoeie-triatlon, diverse sneukeltochten, talloze optredens met in het bijzonder de verkiezing van de Rozenkoningin, de avondmarkt die al dertig jaar hét evenement in Beernem is waar geen enkele vereniging of organisatie wil ontbreken…  de lijst activiteiten van de Feest- en Handelsgroep de Dorpsvrienden  is ronduit indrukwekkend”.

 

Tweede Ruitentikker

De Ruitentikker verwijst naar de titel van het bekende werk van Marcel Matthijs, de vergeten en onderschatte schrijver uit Beernem.  De eerste Ruitentikker reikte de  N-VA in 2018 uit aan de Harmonie De Vrienden van Groot-Beernem. “Net als de Harmonie zetten ook de Dorpsvrienden op een unieke manier hun schouders onder het gemeenschapsleven in Beernem. Daar zijn we hen bij N-VA bijzonder erkentelijk en dankbaar voor”, stelt provincieraadslid Vandenbrande. “Mensen samenbrengen, netwerken tussen mensen versterken en de gemeenschap opbouwen. Daar is het N-VA om te doen. Cultuur is daarbij het bindmiddel en als gemeenschapspartij vinden we een vrij en rijk verenigingsleven bijzonder belangrijk”.

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is