N-VA Beernem maakt eigen prijslijst voor nieuwe zwembad in Drogenbrood

Op 27 februari 2024, over deze onderwerpen: Sport & vrije tijd

Tijdens de zitting van 22 februari 2024 besliste de gemeenteraad van Beernem over de tarieven van het nieuwe zwembad in sportpark Drogenbrood. “In de nieuwe prijslijst ontbreken aangepaste tickets voor kinderen, senioren en mindervaliden. Ook een familiepas of abonnementen voor drie, zes of twaalf maanden blijken niet mogelijk”, stelt Lode Vanneste (N-VA).  Het raadslid stelde voor om meteen al een extra kinderticket in te voeren maar de meerderheid CD&V en Groen stemden z’n voorstel weg. De N-VA maakte daarom symbolisch een eigen prijslijst en bevestigde dat aan de ingang van het nieuwe zwembad.  

Omdat er in het nieuwe zwembad straks een onbemande kassa komt, is het aantal verschillende tarieven bijzonder beperkt.  Tot en met drie jaar kunnen kinderen gratis zwemmen. Daarna betaalt men meteen het volwassenentarief van 3,5 € en 5,5 €, afhankelijk of men in Beernem woont. “Ook senioren en mindervaliden krijgen geen uitzondering en  betalen de volle pot. Daarnaast ontbreken er ook abonnementen voor drie, zes of twaalf maanden. Ook een familiepas blijkt niet te bestaan en dat is bijzonder jammer voor de vele jonge gezinnen in Beernem”, gaat raadslid Vanneste verder.

Nieuwe tarieven snel evalueren en bijsturen

Op de gemeenteraad legde de N-VA het voorstel ter stemming om een goedkoper tarief in te voeren voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Alle raadsleden van CD&V en Groen stemden het voorstel weg. “Binnen enkele maanden vragen wij alvast een eerste evaluatie van de nieuwe tarieven. We hopen daarbij op de nodige bijsturingen en aangepaste tarieven”, stelt het oppositieraadslid.

Samenwerking vereist om exploitatie betaalbaar te houden

Volgens Vanneste liggen de tarieven in  het verlengde van de andere zwembaden in de regio. buurgemeentes. Tickets voor niet-Beernemnaars zijn in het algemeen anderhalve keer duurder dan voor mensen uit Beernem. “En dat is maar logisch ook. Door de belastingverhoging die CD&V, Groen en Vooruit in 2019 hebben ingevoerd, hebben onze inwoners de voorbije jaren al stevig geïnvesteerd in het nieuwe zwembad. Sowieso blijft de N-VA aandringen op samenwerking met andere partners om de exploitatie van het bad in de toekomst enigszins betaalbaar te houden”, besluit Lode Vanneste.

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is