Lode Vanneste: “Zet Beernemse coaches in de spotlights naar aanleiding van Dag van de Trainer”

Op 21 oktober 2022, over deze onderwerpen: Sport & vrije tijd

Op 10 december organiseert de Vlaamse Trainersschool de Dag van de Trainer. Ze richt die dag in Gent het grootste eendaagse bijscholingsevent in voor trainers in Vlaanderen. In aanloop van dit evenement stelde  N-VA Beernem op de gemeenteraad van 20 oktober voor om  een sporttak-overschrijdende bijscholing te organiseren voor de trainers van de erkende sportverenigingen in Beernem. “De Trainersschool geeft daarvoor ook subsidies aan gemeenten en voorziet een ruim aanbod van interessante sprekers. Het is een mooie gelegenheid om de vele coaches voor hun inzet voor de sporters en atleten in onze gemeente te bedanken”, stelt raadslid Lode Vanneste tijdens de zitting. Meerderheidspartijen CD&V, N-VA en Groen bleken geen voorstander van het idee en stemden het N-VA voorstel weg.

Samen meer trainers beter opleiden en bijscholen, dat is de missie van de Vlaamse Trainersschool. Naast de vele opleidingen en bijscholingen die ze het hele jaar door organiseren en ondersteunen, richten ze elke twee jaar ook de Dag van de Trainer in. Die is dit jaar aan een jubileumeditie toe want op  zaterdag 10 december 2022 wordt de Dag van de Trainer namelijk voor de tiende keer georganiseerd

Vlaamse Trainersschool stelt lijst van gastsprekers ter beschikking

Sport Vlaanderen en de Vlaamse Trainersschool willen speciaal voor de tiende editie een samenwerking opzetten met alle Vlaamse steden en gemeenten. “Elke stad of gemeente kan in aanloop van het event zelf een bijscholing organiseren voor de eigen trainers. De Vlaamse Trainersschool faciliteert en ondersteunt dit. Zo voorziet ze  vier verschillende opties voor lokale besturen om zelf een bijscholing te organiseren. Gemeentes kunnen bijvoorbeeld kiezen uit een lijst van diverse gastsprekers, voor de organisatie van een workshop rond het motiveren van jeugdspelers of voor de theatervoorstelling ‘En Garde”, verduidelijkt gemeenteraadslid Lode Vanneste.

Meerderheid mist kans om sporttrainers in de bloemetjes te zetten

Gemeenten die tussen 1 oktober en 1 december 2022 een bijscholingsactiviteit organiseren, genieten van een financiële tussenkomst van de Vlaamse Trainersschool. “Het gaat om een bedrag van 150 of 250 euro, afhankelijk van de bijscholing die wordt gegeven. Onze partij stelde voor om ook in Beernem een sporttak-overschrijdende bijscholing te organiseren. Zo zouden we de coaches en trainers extra in de bloemetjes voor hun ongebreidelde inzet voor de vele sportende Beernemaars”, aldus Vanneste. Schepen van Sport Patricia Waerniers (CD&V) schoot zoals gebruikelijk het N-VA -voorstel af. Onder haar impuls  stemden  de raadsleden van CD&V, Groen en Vooruit het voorstel weg.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is