De eindejaarslijstjes van N-VA Beernem: deel 5

Op 31 december 2021, over deze onderwerpen: Activiteiten & partij

Hoe blikken onze bestuursleden terug op het voorbije jaar?  En wat wensen ze jou voor het nieuwe jaar? Dit zijn de antwoorden van Lode Vanneste, Anne Mie De Wispelaere, Linde Ringoot en Jef Vansteenhuyse.

 

Lode Vanneste:

1. Hoe blik jij terug op het voorbije jaar 2021?

Met gemengde gevoelens. In vergelijking met 2020 werden heel wat zaken opnieuw mogelijk. Toch werd het beloofde rijk der vrijheid geen werkelijkheid en is het duidelijk dat corona nog een hele tijd ons leven blijft beheersen. Op persoonlijk vlak waren er gelukkig heel wat lichtpunten in 2021: de geboorte van mijn petekind Fons en de intrede van de bijzonder energieke labrador Uma in m’n gezin. Daarnaast onthoud ik een aantal fijne trips in Vlaanderen en de  buurlanden Frankrijk en Nederland én een fantastische roadtrip doorheen Noorwegen met m’n goeie vriend Stijn van reisbureau Journeys.

2. Wat was voor je het meest opvallende politieke feit van het voorbije jaar?

Op nationaal vlak waren dat de verschillende overlegcomités waarbij regelmatig ondoordachte en disproportionele maatregelen werden genomen met weinig of geen wetenschappelijke basis. Het ondermijnt het vertrouwen in de politiek en is een mooie illustratie dat België al lang niet meer werkt.

Ook op lokaal vlak ging het dit jaar van kwaad van erger. Ondanks de gestegen belastingen wordt de schuldenput steeds groter. En ondanks veel beloftes slaagt de huidige bestuursploeg amper om een project effectief te realiseren. Het is ook duidelijk dat de CD&V onze gemeente weer bestuurt als vanouds en gewoon haar zin doet. Ze houdt geen rekening met haar coalitiepartners Groen en Vooruit, laat staan met de N-VA,  en slaat zelfs de adviezen van de eigen administratie volledig in de wind, ongezien. De partij deed bovendien (tevergeefs) alle moeite om het bijzonder vernietigend rapport van het onafhankelijk onderzoeksbureau Idea Consult verborgen te houden.

3. Wat was jou het beste radio en/of tv-programma, toneelstuk, concert, boek, film, cd of optreden in 2021?

Op televisioneel vlak staan de vijfde reeks van Gommorra en de film L’Immortale op stip met één. Ook de Vlaamse reeks Jan De Lichte, weliswaar al uit 2018, was bijzonder fijn om te volgen. Op vlak van concerten en festivals viel ook in 2021 grotendeels in het water. Gelukkig was er in eigen gemeente het festival In The Garden met een schitterend optreden van Heisa. Op Spotify waren de albums ‘De Doorn’ van Amenra’ en ‘Glow On’ van Turnstile mijn favorieten. Tenslotte verslond ik dit jaar het boek ‘De Doodgravens van België’ van Wouter Verschelden, een unieke inkijk in de Belgische politiek. Ook ‘Laster en Eerroof’ van columnist en sportjournalist Hans Vandeweghe liet zich bijzonder vlot lezen.

4. Wie wens je wat toe voor 2022?

Ik wens iedereen een goede gezondheid en bovenal de vrijheid om opnieuw voluit te genieten van het  leven zonder opgelegde beperkingen.  

 

Anne Mie De Wispelaere

1. Hoe blik jij terug op het voorbije jaar 2021?

Het was een jaar van ongerustheid over de evolutie van het COVID virus. De beperkte vrijheden wegen op de bevolking. Het personeel in de zorg kreeg en krijgt het hard te verduren. Hopelijk zal er in de toekomst voldoende personeel zijn om de nodige zorg te geven?

Op persoonlijk vlak was er toch een positieve noot, ik kreeg er een kleinzoon bij, dit bracht vreugde in deze moeilijke tijden. Een uitgestelde eerste communie van Amélie , hier kreeg ik het gevoel van herwonnen vrijheid, deze was van korte duur.

2. Wat was voor je het meest opvallende politieke feit van het voorbije jaar?

Het beleid omtrent de coronamaatregelen, de vaccinatiecampagnes, de testcapaciteit.

3. Wat was jou het beste radio en/of tv-programma, toneelstuk, concert, boek, film, cd of optreden in 2021?

Er zijn een aantal programma dat i k de moeite vond zoals "De Colombus", Het huis",...

Ik ben naar een voorstelling geweest van de organisatie "Boven de wolken", zij zorgen voor een blijvende herinnering bij mensen die een kind verliezen, dit aan de hand van pakkende fotoreportages.  Dit is iets wat me lang zal bijblijven.

4. Wie wens je wat toe voor 2022?

Ik wens iedereen een goede gezondheid toe. Ik zou willen dat het virus onder kontrole geraakt en dat men de vrijheid terug krijgt. Kleine kinderen groeien op met weinig knuffels,handen ontsmetten en mondmaskers dit is niet de wereld die we gewoon zijn.

 

Linde Ringoot

1. Hoe blik jij terug op het voorbije jaar 2021?

In 2021 was er nog altijd Corona maar mocht er al weer meer. Ik was zeer blij wanneer de culturele evenementen weer mochten doorgaan. Zeer belangrijk om deze sector te steunen.

2. Wat was voor je het meest opvallende politieke feit van het voorbije jaar?

De foto met N-VA Beernem met Theo Francken. Ik stond er zelf niet op maar vond het geweldig om dit te zien passeren op zijn Instagram.

3. Wat was voor jou het beste radio en of televisie programma, toneelstuk, concert, boek, film, cd of optreden in 2021?

Ik ben in de zomer naar een festival geweest waar Bart Peeters optrad. Een geweldige zanger die heel het publiek meekreeg en waar je direct blij van werd.

4. Wie wens je wat toe voor 2022?

Ik werk nu 3 jaar bij mensen met een verstandelijke beperking. Ik wens hun allemaal dat we snel weer naar evenementen kunnen en dat er zo weer de structuur die ze nodig hebben in hun leven komt.

 

Jef Vansteenhuyse

1. Hoe blik je terug op het voorbije jaar 2021?

Werken aan onze nieuwe woning en natuurlijk de verhuis. Leuk om in het nieuwe te zitten. Een droom wordt werkelijkheid.

2. Wat was voor je het meest opvallende politieke feit?

Op elk niveau maakt men grote schulden om de korte termijnproblemen aan te pakken. Men heeft de mond vol dat onze kinderen niet mogen opdraaien voor onze welstand, maar men doet het omgekeerde.

3. Was was jou het beste radio en/of tv-programma?

Dit jaar niet echt veel culturele ontwikkeling beleeft.

4. Wie wens je wat toe voor 2022?

Twee flinke baby’s voor zoon en dochter.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is