Betere bereikbaarheid voor Industriepark Oost

Op 22 juli 2018, over deze onderwerpen: Lokale economie, Ruimtelijke ordening

De voorbije maanden was onze afdeling druk in de weer met  de voorbereiding van de komende gemeenteraadsverkiezingen.  Dat betekent uiteraard niet dat onze mandatarissen hun lopende activiteiten zomaar onderbreken.  Zo was er op donderdag 5 juli 2018 de laatste gemeenteraad voor de zomervakantie. Raadslid Lode Vanneste (N-VA) stelde daarop verschillende vragen over het nieuwe Industriepark Oost.  Het nieuwe Bedrijvenpark kampt immers met een aantal problemen rond bereikbaarheid en zichtbaarheid die dringend moeten aangepakt worden.

 

Opname in Google Maps en GPS-systemen

Op het nieuwe bedrijventerrein van 8 hectare zijn ondertussen 27 ondernemingen gevestigd.  Sommige chauffeurs die er moeten leveren, hebben soms de grootste moeite om het nieuwe Industriepark Oost te vinden.  Volgens Lode Vanneste  komt dat omdat het nieuwe Bedrijvenpark nog niet is opgenomen in Google Maps en in de laatste GPS-systemen.  Hij vroeg aan het gemeentebestuur om de nodige maatregelen te nemen.

Schepen van Lokale Economie Barbara Vandenbrande (N-VA)  deed ondertussen navraag bij de WVI. Deze West-Vlaamse Intercommunale staat samen met de gemeente in voor de ontwikkeling en het beheer  van het Beernemse Industriepark.  Vandenbrande: “ De WVI gaf de nieuwe straat  enkele maanden geleden al door aan GPS-fabrikant TomTom en Google Maps. Blijkbaar duurt het echter een tijdje voor GPS-systemen worden aangepast.  En ook gebruikers zelf moeten hun GPS updaten.  Daarnaast heb ik aan onze gemeentelijke diensten gevraagd om alle nieuwe adressen en huisnummers door te geven aan de CRAB-databank.  Deze databank bevat alle officiële adressen en hun geografische locatie en wordt beheerd door de Vlaamse steden en gemeenten. Ook bedrijven kunnen hun huisnummers doorgeven aan de bestaande GPS-bedrijven. En uiteraard kunnen zij in hun correspondentie een korte routebeschrijving toevoegen”.

Oranje bord verdwijnt

Daarnaast is er volgens Lode Vanneste nog een ander probleem.  Vanneste: “ Chauffeurs die uit het nieuwe Industriepark Oost verlaten en vervolgens de Sint-Jorisstraat willen oprijden, hebben amper zicht op het verkeer dat uit de richting van Knesselare komt.  Een groot oranje bord en een groene afsluiting belemmeren er de zichtbaarheid.  Het is duidelijk dat een aantal maatregelen zich opdringen zoals bijvoorbeeld een verkeersspiegel of het wegnemen van het oranje bord”.  Schepen van Mobiliteit Jos Sypré (CD&V) reageerde positief en beloofde alvast om het grote oranje bord te verplaatsen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is