Aangepaste LED-verlichting voor onverlichte parking aan Beukendreef in Beernem

Op 17 december 2021, over deze onderwerpen: Mobiliteit, Openbare werken

Op de gemeenteraad van 16 december 2021 kaartte Arthur Mortier (N-VA) de onveilige situatie aan ter hoogte van de Beukendreef in Beernem. “Zowel de parking als het pad er naast zijn  er onverlicht. Bijzonder gevaarlijk, vooral op het moment wanneer ouders hun kinderen afzetten of ophalen bij de kinderopvang”, aldus Mortier. Het gemeenteraadslid vroeg daarom om er zo snel mogelijk verlichting te voorzien. De meerderheid erkende het probleem en beloofde actie te ondernemen.  

Aan de Beukendreef in Beernem bevinden zich zowel de Buitenschoolse Kinderopvang, enkele jeugdlokalen als Basisschool De Regenboog. “Er is jammer genoeg geen verlichting op de parking en het pad ernaast en dat is net de plaats waar fietsers, auto’s en voetgangers op piekmomenten samenkomen. Wagens rijden er achteruit of moeten zich keren, meestal  op het ogenblik wanneer ouders zich met hun kinderen van of naar de kinderopvang begeven”, aldus Mortier. Hij vroeg daarom om zo er zo snel mogelijk aanpaste verlichting te voorzien.

Verlichting vanaf Cardijnlaan tot fietsenstalling

De meerderheid antwoordde positief op de vraag van Arthur. “Het is de bedoeling dat er vier nieuwe lichtpunten komen met functionele LED-verlichting. Die zullen geplaatst worden vanaf de Cardijnlaan tot aan de fietsenstalling in de Beukendreef. De gemeente zal hiervoor een offerte opvragen bij Fluvius, de maatschappij die instaat voor het beheer van de openbare verlichting in Beernem. Op die manier wordt het straks veiliger voor alle weggebruikers ter hoogte van deze site”, besluit Mortier.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is