Kopje koffie in de Beernemse bib?

Op 9 oktober 2015, over deze onderwerpen: Bibliotheek, Cultuur & Bibliotheek

Kan men binnenkort in de Beernemse bibliotheek de krant lezen in het gezelschap van een tasje koffie? Het ziet er sterk naar uit want op de voorbije gemeenteraad reageerde Schepen van Biblioheek Gijs Degrande (N-VA) alvast positief op een voorstel van zijn partijgenoot en raadslid Lode Vanneste.  Die stelde voor om koffie te voorzien voor de bibliotheekbezoekers op vrijdag- en zaterdagmorgen.

 

Recent opperden een aantal senioren bij gemeenteraadslid Lode Vanneste(N-VA) het idee om de bezoekers van de bibliotheek de kans te geven om in de leeszaal  een tasje koffie te drinken. Vanneste deed wat research en constateerde dat er heel wat Vlaamse bibliotheken zijn die deze mogelijkheid al aanbieden.

“  Dit gebeurt op verschillende manieren. Zo zijn er  gemeentes die een beroep op een externe firma die dan een koffieautomaat plaatst. De gemeente betaalt een vast huurtarief per maand en staat in voor de kosten voor de koffie terwijl de externe firma zorgt voor het onderhoud van de machine.   In andere bibs plaatst het personeel een grote thermos koffie in de bib. Bezoekers kunnen dan zelf een beker of een tas koffie nemen.  Nog andere bibliotheken opteren voor een senseo-toestel. Aan de balie kan men dan een koffiepad kopen en vervolgens zelf een tasje koffie zetten”, aldus Lode Vanneste.  Hij deed daarom tijdens de zitting van donderdag 17 september 2015  de suggestie aan het Beernemse gemeentebestuur om deze service te voorzien op vrijdag- en zaterdagmorgen, de twee dagen waarop de bib ’s morgens open is. 

Schepen van Bibliotheek Gijs Degrande (N-VA) reageerde alvast positief.  Volgens Schepen Degrande leeft het idee ook bij de bibliotheekraad en werden er al een aantal mogelijkheden bestudeerd.   Het past trouwens  het binnen het concept van de ‘verblijfsbiblioheek’ waar de Beernemse bib naar toe wil werken.  Binnenkort wordt daarom gestart met een proefproject waarna een evaluatie volgt.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is