Kan squashen of indoor klimmen binnenkort nog in Sporthal De Zande?

Op 22 mei 2013, over deze onderwerpen: Sport & vrije tijd

Op de gemeenteraad van 21 mei 2013 stelde N-VA-raadslid Lode Vanneste een vraag over het gebruik van de sporthal De Zande.

Lode Vanneste: “ De gemeente heeft momenteel een overeenkomst met gemeenschapsinstelling De Zande om er in haar sporthal  de sportzaal,  de danszaal,  de klimmuur en de squashterreinen  te verhuren aan diverse gebruikers.   Gezien de nood aan sportvloeren  in Beernem was en is  deze samenwerking  tussen de Zande en de gemeente uiteraard een goede zaak.  Door het gebruik van de nieuwe sportzaal Drogenbrood is het evident dat de overeenkomst met de Zande wordt herbeken of stopgezet.

De sporthal van De Zande is echter de enige locatie in Beernem waar men kan squashen of aan indoor muurklimmen doen.  Het zou bovendien jammer zijn dat binnenkort  de sportaccomodatie van de Zande enkel wordt gebruikt tijdens de schooluren door de ongeveer 100 jongeren van de instelling”.

Lode Vanneste (N-VA) vroeg daarom aan Schepen van Sport Jos Sypré (CD&V) of de Beernemse sporters  in  de toekomst bij de Zande terecht kunnen om er de squashlokalen of  de klimmuur af te huren.

Schepen Jos Sypré antwoordde dat het door de realisatie van de nieuwe sporthal Drogenbrood aangewezen is  om de sporters te herbergen in de eigen accommodatie.  “ De Zande en de gemeente Beernem hebben een overeenkomst om er de sportinfrastuur via de sportdienst tussen 17u. en 8u. ’s ochtends, alsook op zondag te verhuren aan de diverse gebruikers.   In de overeenkomst met De Zande staat bepaald dat de gemeente Beernem instaat voor het volledige onderhoud van de sportvoorzieningen.  Momenteel worden de danszaal en de klimmuur niet gebruikt.  Om te klimmen dient men begeleid te zijn door een gebrevetteerd lesgever. In een overleg met De Zande gaan we na welke de bepalingen zijn om naar de toekomst toe enkel de squashruimtes en/of de klimmuur te gebruiken”, aldus Sypré.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is