Betaal een maaltijd... en schenk hem weg!

Op 5 november 2019, over deze onderwerpen: Welzijn – OCMW

Op de gemeenteraad van oktober 2019 lanceerde Lien De Wispelaere een opmerkelijk voorstel.  Ze verwees naar een project uit Merchtem “Betaal een maaltijd… en schenk ze weg”.  Inwoners kunnen er een ticket kopen voor de zogeheten ‘Bistro Social’ en  deze gratis maaltijd daarna schenken aan inwoners die daar nood aan hebben.

 

Ook voor mensen die eenzaam zijn

“ De actie is niet alleen gericht op mensen die in armoede leven maar ook om inwoners die geïsoleerd en eenzaam zijn”, aldus gemeenteraadslid Lien De Wispelaere. “ Bij de actie in Merchem die van 16 september tot 15 oktober liep, kon iedereen kon een ticket kopen voor ‘Bistro Social’. . De aangekochte maaltijdbonnen kwamen in een urne terecht en werden dan via de sociale dienst van de gemeente bezorgd aan wie er behoefte aan had. Die persoon kon dan zelf kiezen wanneer hij naar het sociaal restaurant wou gaan.”  Lien stelde voor om dit mooie initiatief ook in onze gemeente te organiseren

 

Linkse coalitie keurt voorstel af

Schepen voor Armoedebestrijding Vicky Reynaert (S.PA) ging niet in op het voorstel van Lien De Wispelaere. Volgens Reynaert is er in Beernem geen Sociaal Restaurant dat door de gemeente of het OCMW wordt uitgebaat.. De Klaver biedt volgens de Schepen wel maaltijden aan tegen een democratische vergoeding maar dit is bedoeld voor de bezoekers van dit ontmoetingscentrum. Daarnaast doet vzw de Notenkraker de voedselinzamelactie bij de Colruyt. Mensen kunnen bij de Colruyt een gift doen waarmee dan waardebonnen worden gegeven aan klanten.  De schepen gaf op de gemeenteraad nog mee dat extra vrijwilligers welkom zijn voor deze actie van de Notenkraker.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is