Wouter De Corte blijft voorzitter van N-VA Beernem

Op 14 maart 2022, over deze onderwerpen: Activiteiten & partij

De leden van N-VA Beernem hebben op zaterdag 12 maart 2022 het nieuwe afdelingsbestuur gekozen. Wouter De Corte blijft ook de komende drie jaar voorzitter terwijl gemeenteraadslid Els Vyncke de nieuwe ondervoorzitter wordt. De Corte krijgt nu de opdracht om de N-VA-afdeling klaar te stomen voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2024. “Gezien het parcours van de voorbije tien jaar mag de N-VA terecht ambitieus zijn. Opnieuw bestuursverantwoordelijkheid opnemen is de absolute doelstelling van onze partij”, stelt De Corte. 

Wouter De Corte (46) woont in Oedelem en is doctor in de ingenieurswetenschappen en hoofddocent bouwkunde aan de Vakgroep Bouwkundige Constructies en Bouwmaterialen van de Universiteit Gent. Hij was gemeenteraadslid in Beernem in de periode 2014-2018. In 2019 werd hij verkozen tot voorzitter van N-VA Beernem. Dat mandaat wordt nu verlengd voor drie jaar.  Als ondervoorzitter krijgt hij huidig gemeenteraadslid Els Vyncke (54) uit Sint-Joris naast zich.

Terechte ambitie

Wouter De Corte en Els Vyncke  zullen samen met de 16 andere bestuursleden de N-VA voorbereiden op de gemeenteraadsverkiezingen van 2024. “De organisatie van onze jaarlijkse denkdag op zaterdag 12 maart was alvast het startschot van de opmaak van ons verkiezingsprogramma. Gezien het parcours dat N-VA Beernem de voorbije tien jaar heeft afgelegd, mogen we terecht ambitieus.  Wij willen de lat in onze gemeente opnieuw hoger leggen. Net zoals in de vorige legislatuur is bestuursverantwoordelijkheid opnemen de duidelijke doelstelling”, duidt voorzitter De Corte.

De aanbodpartij in Beernem

Tot de gemeenteraadsverkiezingen in 2024 wil N-VA Beernem oppositie blijvenvoeren op de manier waarop het dat al drie jaar doet.  “Dat betekent dat we als dé aanbodpartij consequent eigen agendapunten, amendementen, vragen en suggesties blijven lanceren tijdens de gemeenteraad. Tegelijk steunen we constructieve voorstellen van de meerderheid maar blijven we steevast wijzen op de vele pijnpunten en malversaties bij de huidige beleidsploeg”, besluit Wouter De Corte.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is