Voorlopig geen witte rook in dossier Notelaar

Op 10 oktober 2018, over deze onderwerpen: Verkiezingen 2018

Bij de opmaak van de Beernemse meerjarenplanning in 2013 werd er door coalitiepartners CD&V en N-VA overeengekomen dat gemeenteschool De Notelaar eindelijk zou gerenoveerd en uitgebreid worden.  Schepen van Onderwijs Jef Vansteenhuyse (N-VA) werkte de voorbije jaren keihard aan het dossier.  De bouwvergunning is volledig rond, alle plannen zijn technisch klaar  voor de aanbesteding en er werd met succes een subsidiedossier aangevraagd bij Agion.  Maar toch komt het dossier voorlopig niet in de gemeenteraad.

 

Geen akkoord op schepencollege

Het dossier van de Notelaar kwam de voorbije weken verschillende keren op het Schepencollege.  Jef Vansteenhuyse:  “ Jammer genoeg werd er geen akkoord gevonden om het dossier naar de raad te brengen. Telkens werd het gekoppeld aan andere dossiers. En dat is erg jammer want dit brengt het concept van de brede buurtschool een harde klap toe”.

 

Gevolgen

Dat er geen akkoord wordt gevonden over de renovatie en uitbreiding van de Notelaar heeft volgens Jef Vansteenhuyse heel wat consequenties.  “Zo blijft  Harmonie Sint-Cecilia nog altijd wachten op een verbetering van de repetitieruimte.  Ook de turngroepen ontbreekt het al jaren aan kleedkamers.  En de voorziene klassen voor de tekenacademie komen er niet. Het gevaar bestaat dat Beernem zo haar erkenning dreigt te verliezen.  Er komen  bovendien geen nieuwe toiletten voor de Buitenschoolse Kinderopvang waardoor ook zij hun hun vergunning kunnen verliezen.  En ook De Notelaar zelf kreeg recent bij een doorlichting een negatief advies voor de gebouwen en verschillende ruimtes.  Jammer want de plannen zijn klaar en de inspectie gaf groen licht om ons neutraal, gemeentelijk onderwijs verder te zetten.  Als het van N-VA Beernem afhangt, wordt het dossier van de Notelaar zonder uitstel doorgevoerd”. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is