Veilig fietsen dankzij vernieuwde Heirweg

Op 21 juni 2016, over deze onderwerpen: Mobiliteit, Openbare werken, Toerisme

Een nieuw wegdek maakt het fietsen in de Heirweg opnieuw plezierig. Drie snelheidsremmende stroken verhogen dan weer de verkeersveiligheid op deze groene fietsverbinding. Volgens Gijs Degrande, schepen van openbare werken (N-VA), gaat het om een drukke fietsverbinding tussen de Reigerlostraat en de Wellingstraat en een belangrijke ontsluitingsroute voor het Bulskampveld.  “Dankzij deze ingrepen is het opnieuw veilig, vlot en vooral aangenaam fietsen in de Heirweg.”

Asfalt

De toestand van het wegdek van de Heirweg ging de laatste jaren sterk achteruit. De talrijke putten en scheuren zorgden voor onveilige situaties voor fietsers. “Het wegdek is over grote afstand vernieuwd en kreeg een nieuwe laag asfalt. De asfalteringswerken zijn zo goed als afgerond.”

Snelheidsremmers

Ter hoogte van de oversteekplaatsen van wandelroutes zijn drie verkeersremmende stroken voorzien. “Drie stroken van vijftig meter versmallen de weg telkens tot vier meter breed. Midden in de rijweg komt een bolle kassieverharding met aan beide zijden een fietsstrook van één meter. De verkeersremmers krijgen een houten afsluiting zodat auto’s niet kunnen uitwijken op de bermen. Momenteel zijn twee remmers klaar. De werken zullen zeker voor het bouwverlof volledig klaar zijn.”  Deze snelheidsremmende maatregelen werden voor 70% gesubsidieerd door de VLM.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is