Schepen Barbara Vandenbrande stelt jaarprogramma ‘Huis van het kind’ voor!

Op 29 februari 2016, over deze onderwerpen: Jeugd, Kinderopvang, Welzijn – OCMW

De bouwplannen voor het ‘Huis van het Kind’ in Sint-Joris zijn klaar!  Binnenkort volgt de aanbesteding en in de loop van de maand juli verhuist het Consultatiebureau van Kind en Gezin naar Sint-Joris.  Zo wordt het Huis van het Kind binnenkort dus ook een fysieke lokatie. Het Huis richt zich tot alle jongeren tot 24 jaar en hun ouders en  zal de diensten van ‘ Kind en Gezin’, de gemeentelijke  buitenschoolse kinderopvang (BKO) en onthaalgezinnen bundelen. 

Gevarieerd programma

Ondertussen werd volop aan een inhoudelijk programma gewerkt.  Volgens Schepen van Kinderopvang Barbara Vandenbrande (N-VA) wordt in 2016  aan de ouders een mooi vormingsprogramma aangeboden met oog voor verschillende  opvoedingsfacetten.

Vandenbrande: “   In april wordt gestart met de lezing  ‘Onze kinderen veilig online’.   In mei is er de week van de opvoeding waarin we twee info-avonden aanbieden.  Zo geeft  Diana Koster de  inspirerende voordracht ‘Perfecte ouders bestaan niet’ .  Daarnaast presenteert  de Beernemse gezinsconsulente Ada van Moorhem een interactieve vorming over  ‘stress bij kinderen en hoe er mee omgaan’. In september, de schoolmaand bij uitstek is er de zeer praktijkgerichte info-avond ‘Hoe een correcte schoolbegeleiding geven aan mijn kind’.  Vervolgens is er in oktober met ‘Haar overbezorgdheid’ een grappige maar broze toneelvoorstelling over moeders en tieners met hun ontluikende sexualiteit.  In het najaar is er tevens de eerste opvoedingsbrunch voor ouders waarbij zij kennis kunnen maken met alle lokale actoren rond kindgerelateerde diensten. Tot slot komt in november ook Manu Keirsse naar Beernem.  Met  ‘Rouwen bij kinderen’ heeft hij het op een ingetogen manier over een bijzonder emotioneel onderwerp”.

Pluim voor BKO

Schepen Vandenbrande hoopt met programma een zo breed mogelijk publiek te bereiken.  Ze wil verschillende partners bedanken voor de samenwerking:  de Gezinsbond, consultatiebureau Kind en Gezin en de verschillende gemeentelijke diensten zoals de jeugddienst en de bibliotheek . Daarnaast is er een bijzondere pluim voor de dienst BKO voor hun inzet in dit nieuw concept.   

Uiteraard zijn tips en aanbevelingen voor het jaarprogramma van 2017 steeds welkom.  De juiste data en locatie verschijnen binnenkort in Open Blad en op de  Facebookpagina  van Huis van Het Kind. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is