Renovatiewerken Schepenhuys gaan van start

Op 25 maart 2016, over deze onderwerpen: Bibliotheek, Communicatie en Dienstverlening, Erfgoed, Senioren, Toerisme

Op 4 april starten de aanpassings- en renovatiewerken aan het Schepenhuys in Oedelem. De uitleenpost van de bibliotheek neemt haar intrek op de eerste verdieping terwijl  de zolderverdieping wordt uitgebouwd tot een polyvalente ruimte voor activiteiten en vergaderingen. Daarnaast wordt de prachtige, monumentale gevel grondig gerestaureerd. Volgens schepen van cultuur en bibliotheek Gijs Degrande (N-VA) gaat het om een belangrijke kernversterkende en gemeenschapsvormende investering voor Oedelem.

“In juli 2015 keurde de gemeenteraad het dossier goed. Ondertussen werden de aannemers aangesteld en is een planning opgemaakt. We starten de werken vanaf 4 april en hopen tegen de zomer de meest ingrijpende werken zoals de nieuwe liftkoker en de traphal te hebben afgerond. Daarna volgen de inrichting, de elektriciteits- en schilderwerken. We nemen het gebouw van kop tot teen onder handen. De totale werken zullen zeker tot eind dit jaar duren.”

Kernversterking

Schepen Gijs Degrande kiest bewust voor de uitbouw en renovatie van het Schepenhuys: “De totaalaanpak is een belangrijk onderdeel van het actieplan voor Oedelem. De combinatie van het bureau van toerisme met de ondergrondse exporuimte, de uitleenpost van de bibliotheek en de nieuwe polyvalente ruimte in de zolderverdieping kan enkel kernversterkend werken. Om ons sociaal weefsel te versterken, is het belangrijk dat we meer dan ooit het gemeenschapsleven in onze gemeente blijven ondersteunen.Net als totaalrenovatie van zaal Sinjo in Sint-Joris kadert de opwaardering van het Schepenhuys in dat kader. Ik hoop dat het Schepenhuys kan uitgroeien tot het kloppend hart van Oedelem.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is