Nieuwe fietspaden voor de Parkstraat

Op 24 december 2016, over deze onderwerpen: Mobiliteit, Openbare werken

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts (N-VA) investeert fors in veilig fietsverkeer in Beernem. De Parkstraat krijgt nieuwe fietspaden en de fietspaden ter hoogte van de parking aan het Aanwijs worden heringericht. “Goed nieuws voor de mobiliteit en verkeersveiligheid in onze gemeente,” vindt schepen van Openbare Werken Gijs Degrande (N-VA):  “We zijn al lang vragende partij voor deze investeringen in vlotter en veiliger verkeer. We hebben die dossiers aangekaart bij minister Weyts en het is dan ook zeer positief dat de minister hier nu ook de nodige middelen voor vrijmaakt.”

Veilig fietsen in de Parkstraat           

De planning van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) bevat dus goed nieuws voor de mobiliteit in onze gemeente. In de Parkstraat komen er nieuwe fietspaden tussen de kanaalbrug en de Stationsstraat. Schepen Gijs Degrande : “Het fietspad in de Parkstraat is er vandaag nog voor een groot stuk aanliggend aan de rijweg. Fietsen langs dit traject is onveilig. Nochtans gaat het om een drukke fietsverbinding met veel fietsers richting station en naar het sportpark. Ook ligt de school Drie Beertjes langs het traject. Met de ingebruikname van de atletiekpiste en straks de fuif- en turnzaal zal dit fietsverkeer enkel toenemen. Door het fietspad achter de parkeerstroken te leggen, scheiden we fietsers in de toekomst van het drukke verkeer wat de verkeersveiligheid in grote mate zal bevorderen. Ben Weyts maakt hier nu 350.000 euro voor vrij. De uitvoering is gepland in 2018.”

Herinrichting fietspaden Aanwijs

Ter hoogte van parking Aanwijs aan het Bulkskampveld worden de fietspaden ook heringericht. “Hiervoor trekt minister Weyts 250.000 euro uit. De herinrichting zelf is voorzien in 2019. Eerder besliste Vlaanderen al over de aanleg van een fietspad tussen Wingene en Beernem. Ook hiervoor zijn de nodige middelen voorzien in de meerjarenbegroting van AWV. De aanleg van het fietspad verloopt in twee fasen en start in 2017. De tweede fase in Beernem is voorzien in 2019 samen met de herinrichting van het Aanwijs.”

Verandering in Beernem

“Deze investeringen in infrastructuur zijn belangrijk voor Beernem en gaan een voelbaar verschil maken”, zegt N-VA-schepen Gijs Degrande. “Meer verkeersveiligheid voor de kwetsbare weggebruikers, betere doorstroming voor het verkeer. Het is goed dat Vlaanderen meer gaat werken aan de weg en het is goed dat ook Beernem hier de vruchten  van plukt”.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is