Nieuw loket Kinderopvang start in Beernemse Huis van het Kind

Op 20 april 2016, over deze onderwerpen: Communicatie en Dienstverlening, Jeugd, Kinderopvang, Welzijn – OCMW

Binnenkort gaat in Beernem het loket Kinderopvang van start!  Dit loket maakt deel uit van het nieuwe Huis van het Kind en wordt een neutraal informatiepunt voor alle  ouders op zoek naar  kinderopvang. Doel van het loket is het coördineren van alle vragen rond deze materie, het informeren van gezinnen en het bevorderen van de samenwerking tussen alle Beernemse organisatoren van kinderopvang.

Vlaams Decreet

Volgens Schepen voor kinderopvang Barbara Vandenbrande (N-VA) zal  Beernem met dit nieuwe loket voldoen aan de voorwaarden van het Vlaamse decreet Kinderopvang.  “ Tot op heden functioneerde de dienst kinderopvang de facto al als loket kinderopvang.  Mensen werden er geïnformeerd over groeps- en gezinsopvang, over de verschillende betaalsystemen, openingsuren en verlofregelingen.  Wel konden we niet doorgeven aan ouders waar er al dan niet opvang mogelijk is.  Met het nieuwe systeem komt daar een oplossing voor!”.

Meerwaarde

Het loket kinderopvang  biedt  volgens Vandenbrande verschillende voordelen . “ Er wordt meegesprongen op de digitale kar, de dienst is exclusief op  ouders gericht en biedt  een meerwaarde aan alle Beernemse opvanginitiatieven. Bovendien zullen de verschillende actoren met elkaar in contact staan.  Belangrijk wordt dat iedereen meewerkt en de juiste content aanlevert. Alle opvanginitiatieven moeten hun gegevens aanpassen zodat er een aangepaste lijst kan gegenereerd worden wanneer ouders opvang zoeken. Zo zien zij onmiddellijk waar er een plaats vrij is binnen welke termijn.   Het softwareprogramma is zeer gebruiksvriendelijk, Beernem voorziet trouwens een speciale opleidingsavond hierrond”.

Facebook

Ook het fysieke Huis van het Kind krijgt vorm. De bouwvergunning is binnen en het gemeentebestuur maakt nu werk van de inrichting van het consultatiebureau van Kind en Gezin zodat we nog dit jaar verhuizen naar het gebouw in Sint-Joris. Sinds kort is ook er ook een facebookpagina van het Beernemse Huis van het Kind actief.  Zo kan iedere Beernemnaar  alle info en weetjes op de voet volgen .  Op woensdag 27 april is er trouwens de eerste workshop “Onze kinderen veilig online” die doorgaat in OC De Kleine Beer

Contactpersoon:

Barbara Vandenbrande, Schepen voor kinderopvang (0473/60 27 85 – barbara.vandenbrande [at] beernem.be)

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is