N-VA wil ook afgedankt isolatiemateriaal in recyclagepark verzamelen

Op 13 mei 2022, over deze onderwerpen: Afvalverwerking

Vandaag kan je met afgedankt isolatiemateriaal niet terecht op het Beernemse recyclagepark. Daar komt binnenkort verandering in.  Op de gemeenteraad van 21  april 2022 stelde N-VA-gemeenteraadslid Arthur Mortier voor om ook voor isolatiemateriaal zoals rotswol een container te voorzien.

“Veel inwoners doen bij verbouwingen zelf de afbraakwerken. Het zou handig zijn indien men ook dit isolatiemateriaal kon aanbieden in het containerpark. Kleine fracties worden nu in de gewone vuilzakken gestopt en gaan naar de verbrandingsoven in plaats van op een gepaste manier te verwerken. Dat kan toch niet de bedoeling zijn”, aldus Arthur Mortier.

Steeds meer isolatiemateriaal kan na bewerking opnieuw verwerkt worden in nieuwe toepassingen of nieuwe isolatiematerialen. Raadslid Mortier: “Door deze materialen in te zamelen, vermijden we dat ze zomaar op de afvalberg terechtkomen. Op deze manier nemen we mogelijk ook kleine drempels weg voor energierenovatie of isolatie.”  Schepen van afvalbeleid Ruben Strobbe reageerde positief op het voorstel en beloofde de nodige stappen te ondernemen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is