N-VA wil Beernemse horeca ondersteunen met take away-fotocampagne

Op 7 december 2020, over deze onderwerpen: Lokale economie

Op de gemeenteraad van 19 november 2020 stelde Barbara Vandenbrande (N-VA) voor om de Beernemse horecazaken gratis een fotocampagne van een professionele foodfotograaf aa te bieden. “De foto’s kunnen daarna gebruikt worden ter promotie op alle mogelijke sociale media-kanalen”, aldus Vandenbrande. Het voorstel werd echter weggestemd door de meerderheidspartijen CD&V, s.pa en Groen.

 

De horeca heeft het bijzonder moeilijk in deze 2de lockdown. “Na de eerste lockdown heeft de horeca enorme inspanningen en investeringen gedaan om coronaproof verder te mogen werken. Ook Beernem moet de horeca daarom op alle mogelijke manieren ondersteunen zodat zij deze bijzondere moeilijke periode kunnen overbruggen tot betere tijden”, vertelde Barbara Vandenbrande tijdens de gemeenteraadszitting. “Dit kan via een originele campagne rond meeneem- en afhaalgerechten zoals die ook in onze buurgemeente Wingene gebeurt.  Onze buurgemeente Wingene doet dat met deze originele campagne rond meeneem en afhaalgerechten.  Via deze actie willen we ook in Beernem alle zaken die meeneemgerechten verzorgen een fotocampagne van een professionele foodfotograaf  aanbieden. Dit gebeurt  op kosten van de gemeente. Deze fotocampagne kan gebruikt worden ter promotie op alle mogelijke sociale media kanalen”.

 

16 tegen 9

Jammer genoeg vond het voorstel van de N-VA geen meerderheid. Terwijl de negen raadsleden van de N-VA voor het voorstel stemden, deden de 16 raadsleden van CD&V, s.pa en Groen het omgekeerde. “Zeer jammer want onze Beernemse horeca kan deze kleine ondersteuning meer dan gebruiken”, besluit Vandenbrande.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is