N-VA lanceert enquête over speelpleintjes in Beernem

Op 19 april 2022, over deze onderwerpen: Jeugd, Sport & vrije tijd
N-VA lanceert enquête over speelpleintjes in Beernem

Tijdens de buitenspeeldag op woensdag 20 april 2022 lanceert N-VA Beernem een enquête over de speelpleinen in haar gemeente. “Op die manier hopen we inzicht te krijgen hoe de gebruikers denken over de verschillende speelplekken in Beernem en wat ze graag anders of beter zien. De bevraging gebeurt via een QR-code die je  vindt op veertien verschillende speelterreintjes of via een link op het internet. Na de evaluatie van de ingevulde vragenlijsten trekken we naar de gemeenteraad met een concreet plan van aanpak”, stellen Lien De Wispelaere, Branco Francois en Linde Ringoot van de N-VA.

Zowel in Beernem, Oedelem, Sint-Joris en Oostveld zijn er verschillende speelpleintjes. “Enkele plekken werden de voorbije jaren al onder handen genomen terwijl andere wat gedateerd zijn. Samen met onze jongste inwoners en hun ouders willen we de speelmogelijkheden in Beernem in kaart brengen via deze bevraging”, stelt Linde Ringoot van N-VA Beernem. 

25 vragen

Zo hoopt de N-VA tot een duidelijk en actueel beeld te komen van de verschillende speelpleintjes in Beernem en de verwachtingen en noden van de bezoekers. “Daarbij kijken we verder dan de klassieke speeltoestellen. Zo hebben we ook aandacht voor groen en avontuur en voor veiligheid, bereikbaarheid en netheid. Onze enquête telt in totaal 25 vragen. Het neemt amper tien minuten tijd in beslag om die volledig in te vullen ”, stelt Lien De Wispelaere.

Bevraging loopt tot 1 juni 2022

De bevraging kan ingevuld worden via een QR-code die zich op 14 verschillende speeltoestellen bevindt of door te surfen naar https://bit.ly/speelpleintjesbeernem . “De bevraging loopt tot 1 juni 2022. Na de analyse van de resultaten trekken we met een plan van aanpak naar de gemeenteraad. Ook aan de kindergemeenteraad bezorgen we de belangrijkste conclusies. We roepen de Beernemnaar op om zo massaal mogelijk onze enquête in te vullen. Want spelen is en blijft enorm belangrijk voor de kinderen en jongeren in onze gemeente”, besluit gemeenteraadslid Branco Francois.

Dit zijn de locaties waar je de QR-code vindt:

  1. Bargepark, Beernem
  2. Kleuterweelde, Beernem
  3. Beukendreef, Beernem
  4. Bulskampveld, Beernem
  5. Voskesbos, Beernem
  6. OC De Kleine Beer, Beernem
  7. Galgeveld, Sint-Joris
  8. Hommels, Sint-Joris
  9. Kooldreef, Sint-Joris
  10. Bruinberg, Oostveld
  11. Haverbilken, Oedelem
  12. Wagenweg, Oedelem
  13. Lindemeers, Oedelem
  14. Skatepark, Oedelem

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is