N-VA Beernem stelt sterke lijst voor en lanceert 320 hefbomen voor verandering

Op 17 juni 2018, over deze onderwerpen: Verkiezingen 2018

De voorbije vijf jaar realiseerde de N-VA de broodnodige verandering in Beernem. Gedaan met de oude politieke cultuur en politieke stilstand. In de plaats bracht N-VA Beernem een nieuwe wind in haar gemeente. Met 25 sterke nieuwe kandidaten en maar liefst 320 concrete voorstellen wil N-VA die lijn van verandering doortrekken. Volle kracht vooruit, vanaf dag één.

De verandering werkt

N-VA-lijsttrekker en eerste schepen Gijs Degrande: ‘De verandering in Beernem werkt ontegensprekelijk en de mensen voelen dat. Vriend en vijand erkent dat onze aanpak aanslaat. Deze nieuwe dynamiek mag niet stilvallen. Met de N-VA willen we die lijn resoluut doortrekken want er komen heel wat uitdagingen op ons af. Meer nog, we moeten vooruit en onze sterktes ten volle benutten. En als het van ons afhangt moet Beernem een toonaangevende regio worden, en waarom niet, in Vlaanderen.’

320 hefbomen voor verandering

De N-VA werkte de afgelopen maanden keihard aan een ambitieus programma. ‘Ons verhaal is opgebouwd rond vijf speerpunten: het zijn de hefbomen voor de verandering. De N-VA wil de komende jaren verstandig inzetten op veiligheid, investeren in een aantrekkelijke en groene gemeente en gaat voluit voor economie en creativiteit. De voorbije weken hielden we verschillende acties en zetten we deze vijf speerpunten al ruimschoots in de verf. Maar daar stopt het niet. In ons programma staan er ook talrijke voorstellen die Beernemse burgers deden in het kader van ons inspraakproject ‘Beernem Kijkt Verder’. Het zorgt ervoor dat we op 14 oktober met 320 concrete voorstellen naar de Beernemse kiezer stappen.’

25 kandidaten: 100% N-VA

N-VA Beernem stelt ook haar enthousiaste ploeg voor: ‘Onze gedreven ploeg die de voorbije zes jaar een pak ervaring op deed, vullen we aan met heel wat nieuwe gezichten uit de verschillende deelgemeentes van Beernem. We zijn bijzonder trots op deze sterke, professionele en fantastische groep mensen die iets willen doen in en voor hun gemeente. Die verantwoordelijkheid willen en durven nemen en dat ook doen’.

De N-VA-lijst telt 12 gloednieuwe gezichten. ‘Zij zijn het beste bewijs dat de verandering werkt, dat het verhaal van de N-VA in Beernem aanslaat, dat ons project de moeite waard is. Stuk voor stuk straffe kandidaten, elk met hun eigen achtergrond maar samen met de gemeenschappelijke doelstelling om de verandering in Beernem verder te zetten en op te drijven. Integriteit, geloofwaardigheid en inhoud zijn onze kernwaarden. Geen loze woorden maar principes waar we consequent aan vasthouden. Bij ons vind je geen politieke overlopers of kunstmatige kartels maar gedreven burgers die bewust kiezen voor verandering in Beernem. Bij de N-VA is het duidelijkheid troef : één enthousiaste ploeg, één positief verhaal.’

Goesting en ambitie

De N-VA heeft de voorbije jaren de nodige ervaring opgedaan en heeft haar meerwaarde als beleidspartij bewezen. ‘Wij hebben de ambitie om overal een versnelling hoger te schakelen. Onmiddellijk. Als de kiezer ons de mogelijkheid geeft, gaan we vanaf dag één volle kracht vooruit.’

Lijsttrekker Gijs Degrande heeft ambitie en goesting:  ‘In 2012 was ik de jongste Beernemse lijsttrekker ooit. Als de kiezer het wil, zal ik niet aarzelen om de komende jaren als jongste Beernemse burgemeester, bescheiden maar zelfzeker, het voortouw te nemen in onze gemeente : wij hebben het verhaal, wij hebben de ploeg, wij hebben er goesting in  en we zijn er klaar voor.’

 

De 25 kandidaten van N-VA Beernem

1.Gijs Degrande, 2. Barbara Vandenbrande, 3. Jef Vansteenhuyse, 4. Lien De Wispelaere, 5. Lode Vanneste, 6. Els Vyncke, 7. Wouter De Corte, 8. Annemie De Wispelaere, 9. Arthur Coucke, 10. Bieke Timmerman, 11. Brecht Vandermoere, 12. Annelise Renquet, 13. Arthur Mortier, 14. Nicole Van Ryckeghem, 15. Branco Francois, 16. Margot Deberdt, 17. Gilles Deweerdt, 18. Evelien Tant, 19. Robby Staes, 20. Linde Ringoot, 21. Eric Mathys, 22. Eorine Teirlinck, 23. Norbert Stock, 24. Bruno Dursin en 25. Christine Stroobandt

 

1. Gijs Degrande

Lijsttrekker Gijs Degrande is 36 en woont samen met Jill en hun twee kindjes Daan en Kaat  in Oedelem. Hij werkt sinds 2007 op de N-VA-fractie in het Vlaams Parlement.   In 2008 richtte hij N-VA Beernem op. Met succes want in 2012 wist hij de historische absolute meerderheid in Beernem te doorbreken. Sinds januari 2013 is hij als Eerste Schepen bevoegd voor Cultuur, Jeugd, Groen, Begraafplaatsen en Openbare Werken.

2. Barbara Vandenbrande

Barbara Vandenbrande telt 42 lentes en is getrouwd met Bart Desimpel met wie ze 2 zonen heeft. Sinds 2012 is Barbara Schepen van Lokale Economie, Toerisme, Erfgoed en Monumenten en Kinderopvang. Verder is Barbara zaakvoerder  in haar eigen schoenenzaak en mede-zaakvoerder bij het schildersbedrijf van haar man.

3. Jef Vansteenhuyse

De 56-jarige Jef Vansteenhuyse woont samen met zijn vrouw Greet in Oostveld. Samen hebben ze vier kinderen en 1 kleinkind.  Jef is schepen van Financiën en Begroting, Afvalverwerking, Kerkfabrieken en Onderwijs. Daarnaast is hij leraar Economie aan de Jozefienen Handel in Brugge.

4. Lien De Wispelaere

De 35-jarige  Lien De Wispelaere woont samen met haar twee dochters in Oedelem. Samen met haar schoonzus heeft ze een kinderdagverblijf in de Holleweg. In haar vrije tijd gaat ze vaak joggen en  is ze een gepassioneerd zwemster.

5. Lode Vanneste

Lode is 39 jaar en woont samen met Griet en hun dochters Luna en Zita in Sint-Joris.  In 2009 werd Lode bestuurslid bij de N-VA en in 2012 werd hij verkozen als gemeenteraadslid. In de gemeenteraad profileerde hij zich de voorbije jaren als de sportspecialist van onze fractie. Niet verwonderlijk want Lode voetbalde zelf meer dan dertig jaar bij verschillende ploegen  en is een actief jogger.

6. Els Vyncke

Els is vijftig jaar en getrouwd met N-VA-voorzitter Rein Ringoot. Samen hebben ze met Linde, Elfie en Jasmijn drie dochters. Els is sinds 2013 OCMW-raadslid voor de N-VA.  Daarnaast is ze medevoorzitter van Femma Sint-Joris en ondervoorzitter van vzw De Notenkraker.  Op sportief vlak  is ze actief als parcoursbouwer en voorzittter bij de Beernemse Wandelclub. Bij  Special Olympics fungeert ze dan weer als manager Wielrennen.  Op professioneel vlak is Els  woonbegeleidster bij mensen met een mentale handicap. 

7. Wouter De Corte

De 42-jarige Wouter is getrouwd met Trui Calleeuw en vader van drie dochters. Hij is doctor in de ingenieurswetenschappen en hoofddocent bouwkunde aan de  Universiteit Gent.  Als kind groeide hij op in Assebroek, maar ondertussen woont hij al meer dan 20 jaar in Oedelem.  Hij was er enkele jaren voorzitter van de socioculturele vereniging Tussen Berg en Dal.  Wouter is gemeenteraadslid en de mobiliteits- en verkeersveiligheidsspecialist van N-VA Beernem.

8. Annemie De Wispelaere

Anne Mie De Wispelaere is 60 jaar en woont samen met haar man Geert Serru in de Beernemse Azaleastraat.  Ze werkt als  docent verpleegkunde bij “ZoWe Verpleegkunde” in Brugge. Ze is moeder van een volwassen zoon en dochter en heeft 2 jonge kleindochters. De voorbije zes jaar was Anne Mie OCMW-raadslid voor onze partij. In haar vrije tijd is ze al jaren bestuurslid bij Markant Beernem en zorgt ze graag voor haar kleinkinderen.

9. Arthur Coucke

Arthur, ook wel Tuur genoemd door zijn vele vrienden, komt uit Oedelem en telt 26 lentes. Hij  is gekend als een gedreven, veelzijdige en harde werker. Na zijn opleiding als hotelier en bakker volgt Arthur momenteel een opleiding toegepaste informatica aan de Gentse Hogeschool.  

10. Bieke Timmerman

Bieke is 33 en woont samen met haar man Marino Franco en drie sportieve  zonen in Oedelem.  Ze combineert een fulltime job als bediende met een zelfstandige activiteit als fotografe.   Met succes want in 2017  werd ze genomineerd om met een van  haar foto’s deel te nemen aan de internationale wedstrijd World Photograph Cup in Japan.  Naast fotograferen is hardlopen de tweede passie van Bieke.

11. Brecht Vandermoere

Brecht Vandermoere telt 37 lentes en woont samen met Tamara en hun twee dochters in Oedelem. Hij groeide op in een landbouwersgezin en werkt nu bij de NMBS.  Brecht werd kort na de verkiezingen van oktober 2012 raadslid in het OCMW voor de N-VA.

12. Annelise Renquet

Annelise Renquet is lerares Nederlands en Engels in de Maricolen. Daarnaast is ze al vijf jaar stadsgids in Brugge. Ze woont samen met haar man Klaas Van Vynckt en hun twee dochters in Beernem.  Annelise houdt  van joggen en fitnessen maar haar grootste passie is literatuur. Veel mensen kennen Annelise ook van de Beernemse bib waar ze vaak voorleest voor kinderen van het tweede kleuter tot het tweede leerjaar.

13. Arthur Mortier

De 56-jarige Arthur woont in de Schooldreef en heeft samen met Veerle Van Wonterghem, kleuterjuf in de de Regenboogschool  vier volwassen dochters.  Hij  is sinds kort op pensioen nadat hij bij de NMBS jaren actief was als technisch sectorchef.  Veel kans dat je Arthur in het weekend aantreft op een voetbalveld want hij is scheidsrechter bij de KBVB. 

14. Nicole Van Ryckeghem

Nicole  telt 61 lentes  en samen met  haar man Patrick Meire woont ze  in de Wellingstraat. Sinds vorig jaar  geniet ze van haar pensioen na een professionele carrière bij Sint-Amandus en apotheker Tanghe in de Bloemendalestraat.   In het verenigingsleven is Nicole zeer actief als bestuurslid of medewerkster bij  Feestkomiteit Reigerlo, Beernem Zingt, de Rozenfeesten en een aantal wielercomités

15. Branco Francois

Branco is met zijn achttien jaar de jongste kandidaat op onze lijst. Hij  komt uit Beernem en is student handelsingenieur in de beleidsinformatica aan de KULAK.  Naast z’n studies is hij ook   actief in de inclusiejeugdbeweging Oranje en tijdens de zomermaanden vind je hem terug als monitor bij Grabbelpas  of als trainer op een sportkamp.   Heel wat mensen kennen Branco ook als een zeer beloftevol triatleet die in binnen- en buitenland al heel wat mooie overwinningen en ereplaatsen in de wacht wist te slepen

16. Margot Deberdt

Margot Deberdt is 22 jaar oud en woont in Sint-Joris. Ze studeert Master of Laws aan Universiteit Gent. Ze is gedurende 2 jaar lid geweest van de Raad van Bestuur van het jeugdhuis The Nooddle. In haar vrije tijd vind je haar dikwijls in de fitness.

17. Gilles Deweerdt

Gilles is 26 jaar en woont sinds 2017 met zijn vriendin Hannelore vlak bij het station van Beernem.  Hij werkt in Brussel op het N-VA-partijsecretariaat. Als expert sociale media ondersteunt hij al meer dan een jaar  verschillende N-VA-afdelingen op communicatief vlak.  Daarvoor was hij jarenlang medewerker bij Koenraad Degroote, Federaal Parlementslid en politie- en justitiespecialist bij de N-VA.

18. Evelien Tant

Evelien is 32 en woont in  Oedelem.  Samen met haar man Jeffrey De Mey heeft ze twee zoontjes Vic en Louis.  Op professioneel vlak is Evelien bediende in de juridische sector. In haar vrije tijd doet ze aan hardlopen en supportert ze voor haar voetballende zonen.

19. Robby Staes

Robby Staes is 33 woont sinds 2014 samen met zijn vriendin Ines in de Lattenklieversstraat in Sint-Joris.  Hij is consultant en geeft technische ondersteuning aan industriële bedrijven. In zijn vrije tijd is hij een gepassioneerd mountainebiker en is hij lid van de Moedige Wandelaars. Als voormalig hoofdleider bij KLJ Bazel heeft hij een stevige basis om zich ook op politiek vlak te engageren.

20. Linde Ringoot

De 23-jarige Linde Ringoot uit Sint-Joris studeert momenteel Maatschappelijk werk. In haar vrije tijd is ze begeleider bij de Kinder- en Leesjury in Beernem en leidster bij TJK. Daarnaast houdt ze vrijwillig toezicht bij de kleuters van de Vrije Basisschool in Sint-Joris.  Linde is tevens een fervent tennisser bij TC Bloemendale.

21. Eric Mathys

De 71-jarige Eric Mathys woont samen met zijn vrouw Astrid Saelens met wie hij twee kinderen en drie kleinkinderen. Eric geniet van zijn pensioen nadat hij professioneel actief was als ontwerper en technisch tekenaar in de Industriële Automatisatie. Later werd hij instructeur en leraar  bij de VDAB. Eric was jarenlang muzikant bij verschillende dansorkesten.  Eric is een van de pioniers van onze N-VA-afdeling. Hij was bestuurslid van 2009 tot 2013 en nam voor N-VA Beernem ook deel aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2012.

22. Eorine Teirlinck

Eorine Teirlinck woont samen met haar man Sylveer Denys in het Beernemse Hazenpad.  Samen hebben ze twee kinderen en vier kleinkinderen. De gepensioneerde Eorine telt 70 lentes en was meer dan dertig jaar lang onthaalmoeder. In haar vrije tijd gaat Eorine wekelijks supporteren voor haar koersende kleinzoon Aaron Stockx . Daarnaast is ze regelmatig toeschouwer bij de wedstrijden van  Cercle Brugge en Excelsior Beernem.

23. Norbert Stock

De 79-jarige  Norbert Stock is de nestor op onze verkiezingslijst.  Norbert was gemeenteraadslid voor DVP van 1976 tot 1988.  Hij woont samen met z’n vrouw Suzanne in de Lattenklieversstraat in Sint-Joris.  Norbert is op sportief vlak nog dagelijks zeer actief en maakt lange wandelingen en fietstochten doorheen onze mooie gemeente.

24. Bruno Dursin

De 53-jarige Bruno Dursin is opgegroeid in Lokeren maar woont al sinds 1997 in Oedelem. Eind 2015 trad hij toe tot het bestuur van N-VA Beernem, waar hij sinds 2016 de taak van secretaris vervult.  Hij  is getrouwd met Mieke Baeijaert en heeft een zoon Simon. Beroepshalve is Bruno zaakvoerder van Believe in Steel, een bedrijfje dat consultancy opdrachten uitvoert in de staalbouwsector. In zijn vrije tijd vind je hem langs de volleybalvelden van VC De Beerlanders als supporter én sponsor. 

25. Christine Stroobandt

Christine werd 65 jaar geleden in Beernem. Ze is al enkele jaren met pensioen nadat ze haar hele loopbaan werkte als onderwijzeres in de Vrije Basisschool Sint Pieter in Oostkamp. Gefascineerd door geschiedenis en cultuur leeft ze zich uit als stadsgids in Brugge. Christine stond mee aan de wieg van N-VA Beernem en werd na de verkiezingen van 2012 voorzitter van de Beernemse gemeenteraad

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is