N-VA Beernem reikt ‘Ruitentikker’ uit en pakt uit met zes culturele speerpunten!

Op 4 juni 2018, over deze onderwerpen: Activiteiten & partij, Cultuur, Verkiezingen 2018

De N-VA zorgde in Beernem de voorbije vijf jaar voor een stevige ommezwaai op  verschillende beleidsdomeinen.  Dat gold in het bijzonder voor cultuur. Onder impuls van Schepen van Cultuur Gijs Degrande zagen de voorbije jaren verschillende nieuwe intitatieven het levenslicht.  De partij heeft de  absolute ambitie om de komende  jaren stevig in te zetten op cultuur.  N-VA Beernem pakt daarom uit met zes culturele speerpunten waarmee het op 14 oktober naar de kiezer stapt.  Daarnaast  reikt de  partij voortaan jaarlijks een eigen cultuurprijs uit: ‘ De Ruitentikker’.  Het was Harmonie De Vrienden van Groot-Beernem die op zondag 3 juni als eerste vereniging de prijs in ontvangt mocht nemen.  .

Tal van nieuwe initiatieven

Het nieuwe culturele zomerprogamma met Bunkerrock, de openluchtfilms en Vlaanderen Feest, Lekker Klassiek met topconcerten op bijzondere lokaties, de vele tentoonstellingen en bijzondere expo’s rond koers, cafécultuur, Beernemse fotogratie en Sinterklaas in het vernieuwde Schepenhuys… diverse evenementen vielen duidelijk in de smaak bij veel Beernemnaars.  Oo opvallend was  het jongerenproject Made In Beernem: jonge Beernemnaars  konden verschillende workshops volgen, genoten van optredens tijdens Lokale Helden en maakten hun eigen skatetoestellen.  Ook de muziekacademie werd uitgebreid  en er wordt volop gewerkt aan de oprichting van een tekenacademie. En de markt van Oedelem kreeg tenslotten een prachtig standbeeld. Onnodig te stellen dat cultuur  voor N-VA belangrijk is.

Zes speerpunten

De N-VA wil die verandering doorzetten en de culturele lijn doortrekken. Cultuur brengt mensen samen en draagt bij tot hun verbondenheid.  Daarom schuift N-VA Beernem zes speerpunten naar voor :

  1. Met N-VA doen we cultuur X 2. De budgetten voor cultuur moeten in overeenstemming gebracht worden met de maatschappelijke bijdrage die geleverd wordt aan het lokaal weefsel. Daarom verdubbelen we het werkingsbudget voor cultuur
  2. De N-VA wil de gemeenschapscentra OC De Kleine Beer, Sinjo en het Schepenhuys verder versterken als draaischijf van het socio-cultureel leven in Beernem, Sint-Joris en Oedelem. We zorgen voor een Beernemse cultuurcheque en een volwaardig cultureel aanbod voor kinderen.
  3. Een nieuwe project- en impulssubsidie voor eenmalige evenementen en nieuwe projecten op basis van objectieve criteria versterkt de culturele dynamiek.
  4. Digitale borden op zichtbare plaatsen in de gemeente informeren over de evenementen en de culturele agenda in Beernem.
  5. In een nieuw kunstenatelier kunnen beginnende en ervaren kunstenaars hun ei kwijt, vinden workshops en vormingen plaats en wordt creatieve kruisbestuiving mogelijk.
  6. We stellen een mobiel podium, een bar en andere logistieke ondersteuning ter beschikking van verenigingen, buurtcomités, vriendengroepen, jong en oud om er een gemeenschapsvormende activiteit te organiseren.

Harmonie De Vrienden van Groot-Beernem

N-VA pakt bovendien vanaf nu uit met een jaarlijkse cultuurprijs ‘De Ruitentikker’. De naam verwijst naar het bekendste werk van Marcel Matthijs, de vergeten en onderschatte schrijver uit onze gemeente. Met deze prijs wil de N-VA het Beernems talent in de kijker zetten en haar grote waardering uitdrukken. De eerst e Ruitentikker reikten we op zondag 3 juni vol trots en erkentelijkheid uit aan de Harmonie De Vrienden van Groot-Beernem. De Harmonie draagt op een bijzondere manier bij aan de gemeenschap in onze gemeente. De N-VA is hen daar zeer dankbaar voor. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is