N-VA Beernem plaatst eerste verkiezingsbord!

Op 29 augustus 2018, over deze onderwerpen: Activiteiten & partij, Verkiezingen 2018

Op donderdag 30 augustus plaatst  N-VA Beernem haar eerste verkiezingsbord in de Hubert d’Ydewaelestraat.  De partij doet  dat in het bijzijn van haar 25 verkiezingskandidaten en verschillende sympathisanten.  Daarnaast bust de N-VA  dit weekend een leuke boarding pass in alle Beernemse brievenbussen.  N-VA Beernem toont daarmee symbolisch aan dat het klaar is voor de cockpit!  De  N-VA wil haar project van verandering in Beernem ook de komende jaren resoluut verder zetten en  heeft de ambitie om overal een versnelling hoger te schakelen. Als de kiezer het wil, dan gaat N-VA Beernem vanaf dag één volle kracht vooruit.

 

Motor van een nieuwe dynamiek

Vriend en vijand erkennen dat de N-VA de voorbije jaren voor de beloofde verandering heeft gezorgd.  De partij brak in 2012 niet  alleen de historische absolute meerderheid maar was  ook de motor van een nieuwe dynamiek op verschillende vlakken. Gijs Degrande: “ Die  dynamiek mag niet stilvallen. Met N-VA willen we die lijn doortrekken.  We gaan naar de kiezer met een sterk verhaal en een vernieuwende aanpak, zonder taboes.  We doen dit met 25 sterke, frisse gezichten.  Integriteit, geloofwaardigheid en inhoud zijn ons handelsmerk. Geen overlopers of kunstmatige kartels maar gedreven burgers die bewust kiezen voor de verandering”

Duidelijk verschil gemaakt

N-VA Beernem deed de voorbije jaren een pak ervaring op en bewees haar meerwaarde als beleidspartij.  Binnen de bevoegdheden van de partij werd duidelijk het verschil gemaakt.  Gijs Degrande:  “ De lijst van zaken die onder impuls van de N-VA gebeurde, is gigantisch. Er werd 13 kilometer nieuwe fietspaden gerealiseerd en oude betonpaden werden sytematisch vervangen door nieuwe asfaltwegen.  Verschillende dossiers zoals de Akkerstraat-Beverhoutsveldstraat en de Beernemstraat-Scherpestraat worden volop voorbereid.  Het dossier van een fietspad naar Wingene wordt eindelijk opgestart. Op vlak van Cultuur was er de totaalrenovatie van het Schepenhuys met de nieuwe uitleenpost voor de bib en de nieuwe zolderverdieping, de totale make-over van de Sinjo in Sint-Joris en nu ook de uitbreiding en vernieuwing van de hoofdbibliotheek in Beernem.  Daarnaast werd een echt cultuurbeleid op poten gezet. Denk maar aan de openluchtfilms en Bunkerrock, Lekker Klassiek, Lokale Helden, de Uittrede van de Sint of de vele expo’s zoals recent nog over Cafécultuur of de reeks rond jong talent uit Beernem, Oedelem en Sint-Joris.  En ook  in onze jongeren werd bewust geïnvesteerd met  de nieuwe fuif- en turnzaal in Drogenbrood, de nieuwe lokalen voor de Scouts,  voor de Chiro in Sint-Joris en straks ook voor de Chiro in Oostveld”. 

En dat zonder belastingverhoging

De vele investeringen werden mogelijk gemaakt zonder de belastingen of de schuldgraad te verhogen. Dat was volgens Gijs Degrande enkel mogelijk dankzij het goed financieel beleid dat we hebben gevoerd.   “Onze schepen van financiën Jef Vansteenhuyse heeft die zware en soms onpopulaire taak met grote zorg op zich genomen. Voor de N-VA is een spaarzaam en verantwoordelijk budgettair beleid een evidentie. Het gaat ten slotte om jouw en mijn centen. Door goed op de gemeenterekeningen te passen, hebben we enorm veel investeringen mogelijk gemaakt. Van openbare werken, over jeugd tot de nodige investeringen in sportinfrastructuur als de atletiekpiste of voetbalaccommodatie”.

Gedaan met oude politieke cultuur

Naast de vele projecten van de partij zorgde de N-VA voor een algemene omslag in het beleid. Gijs Degrande: “ De  grootste verandering is wellicht het minst zichtbaar. En dat is in de manier van besturen. We werken dagelijks aan de omslag naar een moderne en eigentijdse gemeentelijke organisatie. En dat betekent niet alleen de projecten maar ook de algemene richting van het beleid bepalen. We zorgen voor meer beleid en visie en minder tijdelijke oplossingen zoals vroeger al te vaak gebeurde.  Gedaan met die oude politieke cultuur.   Die lijn  moeten we de komende jaren absoluut doortrekken”.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is