N-VA Beernem neemt heft in handen en bezorgt nieuwe coalitie plan van aanpak

Op 31 oktober 2018, over deze onderwerpen: Verkiezingen 2018

De veelbesproken verkiezingen van 14 oktober zijn  ondertussen meer dan twee weken achter de rug.  Doordat CD&V koos voor een linkse coalitie met S.PA en Groen werd de stem van 1/3de  van de Beernemnaars zomaar genegeerd.  Het blijft echter windstil en het lijkt alsof de nieuwe coalitie meer bezig is met de verdeling van postjes dan met inhoud. En dat is vooral zeer jammer voor N-VA Beernem. De partij had namelijk twee jaar hard gewerkt aan een inhoudelijk programma van 150 pagina’s en 320 concrete maatregelen.  Het programma moest de blauwdruk worden voor het beleid dat Beernem nodig heeft.  Om niet langer tijd te verliezen bezorgde de partij enkele exemplaren van haar aanpak aan de nieuwe bestuursploeg. 

 

N-VA blijft waken over uw centen

De N-VA wenst de nieuwe coalitie te feliciteren met hun resultaat. N-VA Beernem neemt tevens akte van de keuze van CD&V voor zoveel mogelijk postjes en het minst inhoudelijke tegenwicht.  N-VA-kopman Gijs Degrande: ‘Vanuit de oppositie zullen wij - als enige maar stevige fractie- elke maatregel constructief steunen die onze gemeente versterkt. We blijven bovendien ook de komende jaren waken over uw centen en toezien op goed beleid. Onze negen gemeenteraadsleden zullen N-VA- voorstellen op de agenda blijven  plaatsen. Want onze gemeente heeft meer dan ooit ambitie en inhoud nodig”.

 

Inhoud boven verdeling van mandaten

N-VA Beernem had de ambitie om vanaf dag één volle kracht vooruit te gaan. De partij werkte daarom twee jaar aan een ambitieus, omvangrijk en gedetailleerd programma uit.  Het moest dé blauwdruk worden voor het beleid dat Beernem nodig heeft. Het blijft echter al bijna drie weken wachten op het beleid dat de linkse coalitie wil voeren.  Gijs Degrande stelt zich een pak vragen.‘  Welke investeringen wil de nieuwe meerderheid  doen en hoe gaat men dat betalen? De N-VA beloofde de belastingen niet te verhogen en de schuld onder controle te houden maar hoe zit het met deze linkse coalitie? Met N-VA werkten we keihard aan vernieuwend beleid inzake lokale economie en erfgoed.  Worden al deze inspanning nu opnieuw stopgezet?  Wil de nieuwe bestuursploeg de inspanningen voor cultuur verdubbelen?  En wordt het N-VA-actieplanvoor de vernieuwing van jeugdlokalen verder afgewerkt? Worden de N-VA-projecten zoals het archief voor de heemkring, de vernieuwing van de gemeenteschool of het Huis van het Kind uitgevoerd of begraven? En zal men de uitgewerkte N-VA-visie voor de versterking van voertuigen en de groen- en technische dienst effectief uitrollen “

Er zijn dus veel vragen  maar voorlopig weinig antwoorden. Hopelijk denkt de nieuwe coalitie niet alleen na over de verdeling van de mandaten maar ook over wat ze ermee gaan doen.

 

De tijd dringt!

Het is duidelijk dat de tijd dringt voor Beernem.  De N-VA had daarom haar huiswerk helemaal klaar en stond in de startblokken om de verandering op te drijven. Haar inhoudelijke programma telt maar liefst 320 concrete maatregelen voor Beernem en biedt een stevige basis voor een krachtig meerjarenplan voor Beernem. 150 pagina’s vol ambitie en goed uitgedachte voorstellen om Beernem verder op de kaart te zetten. ‘Om niet langer tijd te verliezen, bezorgen we alvast enkele exemplaren van onze aanpak aan de nieuwe coalitie. We kijken ernaar uit welke N-VA-voorstellen worden overgenomen en hopen dat de nieuwe bestuursploeg haar voorstellen snel aan de Beernemse burger zal voorleggen en de nodige inspraak opstarten. Daar heeft de Beernemnaar recht op,’ besluit Gijs Degrande.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is