Minister Weyts investeert 812.500 euro in Beernems zwembad

Op 19 juli 2021, over deze onderwerpen: Financiën & Begroting, Sport & vrije tijd

Vlaams minister van Sport Ben Weyts (N-VA) investeert 812.500 euro in de bouw van een nieuw zwembad in Beernem. “Dat is héél goed nieuws,” stelt N-VA-fractievoorzitter Gijs Degrande tevreden vast. “Die Vlaamse steun is zeer welkom en ook broodnodig. Het huidige zwembad is tot op de draad versleten en we moeten investeren in nieuw zwemwater. We zijn heel blij dat minister Weyts geluisterd heeft naar onze bezorgdheden en nu ook diep in de buidel tast. Deze subsidie is dubbel zo groot als de eerste en een serieuze verlichting van de factuur voor de Beernemnaar. We blijven bij het gemeentebestuur wel aandringen op samenwerking met buurgemeenten of andere partners. Voor sportinfrastructuur met een bovenlokale dimensie, met bovendien een kostenplaatje dat jaren op de gemeentebegroting zal wegen, is dat gewoon een kwestie van gezond verstand.”

Vlaams minister van Sport Ben Weyts kent 23 miljoen euro toe aan 45 bovenlokale sportinfrastructuurprojecten verspreid over gans Vlaanderen. Jaarlijks zullen zo meer dan 1 miljoen sportende Vlamingen in deze kwaliteitsvolle en hedendaagse sportinfrastructuur hun sport kunnen beoefenen.  Via Sportspurt investeert Vlaanderen 185 miljoen euro in sportinfrastructuur.

Dit geld gaat onder meer naar groepsaankopen, topsportinfrastructuur en bovenlokale sportinfrastructuur. Het is een nooit geziene investering die voor álle Vlamingen moet renderen.  Deze investeringsgolf komt ook Beernem ten goede. “We investeren voluit in sportoptimisme”, zegt minister Weyts. “Met deze hedendaagse sportinfrastructuur maken we sport toegankelijk voor iedereen.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is