Lode Vanneste “Wanneer krijgen Beernemse voetballers eindelijk een degelijk terrein?

Op 20 september 2023, over deze onderwerpen: Sport & vrije tijd
Lode Vanneste “Wanneer krijgen Beernemse voetballers eindelijk een degelijk terrein?

De twintig ploegen en meer dan 400 voetballers van VVC Beernem kunnen pas begin oktober 2023 trainen en wedstrijden spelen op de drie terreinen van VVC Beernem op Drogenbrood. Dit zorgt voor grote operationele problemen voor de betrokken voetbalvereniging. “Dit is werkelijk ongezien in het provinciaal voetbal. De staat van  e voetbalterreinen op Drogenbrood is nu al jaren dramatisch door een non-beleid van het gemeentebestuur en de bevoegde schepen van Sport. Het is tijd voor een andere aanpak en daarbij moet er zo snel mogelijk minstens één kunstgrasveld komen voor de Beernemse voetballers”, stelt gemeenteraadslid Lode Vanneste (N-VA). 

Lode Vanneste bekommert zich al jaren om de slechte voetbalvelden in het Beernemse Drogenbrood. Hij pleitte daarom in het verleden meermaals voor de opmaak van een hitteplan, het gebruik van robotgrasmaaiers en de aanleg van een kunstgrasveld.   Op de gemeenteraad van april 2020 besliste het gemeentebestuur uiteindelijk om een toelage toe te kennen van 50.000 euro voor een beregeningsinstallatie op Drogenbrood.

“Vreemd genoeg stond  op de gemeenteraad van 27 april 2023 plots een nieuw dossier op de agenda van de  gemeenteraad. Daarbij keurde de voltallige raad de  installatie van een beregeningsinstallatie en drie regenputten voor de site van Drogenbrood. Eind augustus bleek deze installatie nog altijd niet beschikbaar”, verduidelijkt gemeenteraadslid Vanneste.Daarnaast besliste het gemeentebestuur om in augustus de drie velden in Drogenbrood nog eens door te zaaien. Daarom mogen de terreinen pas begin oktober  bespeeld worden. “Het is dringend tijd voor een andere aanpak. De voetballers van VVC Beernem hebben nood aan een goed veld. Alle omliggende gemeenten hebben al een of meerdere kunstgrasvelden. Het wordt tijd dat dit ook in Beernem het geval is”, besluit Vanneste.

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is