Gilles Coene versterkt team van N-VA Beernem

Op 20 december 2023, over deze onderwerpen: Activiteiten & partij
Gilles Coene versterkt afdeling van N-VA Beernem

Met Gilles Coene vervoegt opnieuw jong talent de rangen van N-VA Beernem. Gilles is gehuwd, telt 26 lentes en werkt als Information Security Consultant bij Spinae. Eerder was hij hij actief als Inspecteur van Politie bij de Interventiedienst van politiezone Westkust. Maak kennis met deze gedreven kerel uit Oedelem.

Gilles, waarom kies je voor de N-VA?

N-VA hecht belang aan de normen, waarden en principes die ikzelf ook belangrijk vind. De partij legt sterk de nadruk op het behoud van onze eigen cultuur en is bovendien voorstander van confederalisme. Daarnaast heeft de N-VA een realistische en nuchtere kijk op besturen en het voeren van beleid. En dat betekent niet rond de pot draaien maar doen wat er moet gebeuren.  

Hoe kom je bij de lokale afdeling in Beernem terecht?

Tijdens mijn vorige job als Inspecteur van Politie bij de interventiedienst kon en mocht ik geen politieke voorkeur uiten. Na mij overstap naar de IT-sector twijfelde ik geen seconde om me politiek te engageren. Ik ben geboren en getogen in Oedelem en wilde me aansluiten bij een lokale partij die mijn visie deelt. Zo kwam ik terecht bij N-VA Beernem.

Hoe wil je het verschil maken in de Beernemse politiek?

Door m’n vorige job bij de politie  heb ik een realistisch beeld over veiligheid en criminaliteit. Omdat ik vertrouwd ben met verschillende problematieken, kan ik er ook beter op inspelen. Daarnaast wil ik inzetten op de verdere digitalisatie van de gemeente. Door op lange termijn en duurzaam te denken, voorkomen we dat onze  gemeente achterop geraakt in een wereld van digitale transformatie.

Hoe kijk je naar de nationale politiek?

De verdeeldheid is groter dan ooit tevoren en de extremen hebben er baat bij. Het wordt meer en meer duidelijk dat er nood is aan een beleid met een duidelijke, nuchtere en realistische kijk op de toekomst. Ons huidige systeem werkt absoluut niet en verandering is nodig om het tij te kunnen keren.

Wat zijn de zaken die je in Beernem graag anderes ziet?

Onze gemeente moet dringend meer publieke elektrische laadpalen voorzien. Steeds meer  Beernemnaars rijden met een elektrische of hybride wagen. In de toekomst zal dit aantal enkel nog toenemen.  In Oedelem zijn er voorlopig slechts twee laadpunten vrij toegankelijk , namelijk op de parking van de Okay en aan sporthal Den Akker. Dat aantal moet omhoog want niet iedereen heeft de mogelijkheid om z’n voertuig thuis op te laden.  

Daarnaast moet de gemeente overschakelen van een beleid op korte termijn naar één op  lange termijn. Denk maar aan de recente wateroverlast. We moeten de situatie uitvoerig analyseren en nadenken hoe we gelijkaardige situaties in de toekomst kunnen voorkomen.

Welke realisaties van N-VA Beernem vind je belangrijk?

Tijdens de vorige legislatuur gaf de partij het startschot voor de vernieuwing van de verbindingswegen tussen Beernem en Oedelem. Dat was broodnodig.

Welke uitdagingen zie jij de komende jaren voor Beernem?

Vooral de digitalisatie van de gemeente wordt cruciaal want de evolutie gaat razendsnel. Onze gemeente mag niet achterop geraken. Daarnaast zijn er een aantal moeilijke vraagstukken zoals de bouw van de gemeenteschool en de lamentabele staat van de gemeentelijke financiën. Ik hoop samen met de N-VA hierop een antwoord te kunnen bieden.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is