Gijs Degrande: “Dringend herstel nodig van bermen in Beernem- en Scherpestraat.”

Op 18 december 2023, over deze onderwerpen: Mobiliteit, Openbare werken
Gijs Degrande: “Dringend herstel nodig van bermen in Beernem- en Scherpestraat.”

Sinds de Beernemstraat en Scherpestraat eind oktober terug zijn opengesteld voor het verkeer krijgen de groenzones en bermen het duidelijk hard te verduren. In de gemeenteraad van 14  december 2023 kaartte fractieleider Gijs Degrande (N-VA) de situatie aan en drong aan op extra maatregelen. Volgens het gemeentebestuur zou herstel van de bermen volgen in het voorjaar van 2024. Op vraag van Gijs Degrande komt er ook bijkomende signalisatie ter hoogte van het kruispunt met de Zuiddammestraat.

“Na de heropening van de straat zijn er op verschillende plaatsen verzakkingen en kapot gereden stukken in de groenkanten en bermen naast de weg en het fietspad. Op sommige plaatsen zorgen de zachte bermen ook voor gevaarlijke situaties. Op diverse plaatsen is dan ook dringend herstel nodig. Ook bijkomende aanplanting in de bermen kan voor versteviging zorgen”, stelt Gijs Degrande.

Openbare verlichting aan kruispunt evalueren

De fractieleider van de oppositiepartij vroeg daarnaast om de buitenkant van de bocht ter hoogte van de Zuiddammestraat extra zichtbaar te maken en te beveiligen. “Zeker voor wie van Beernem komt, is de situatie in de bocht niet altijd duidelijk. Bijkomende beveiliging of signalisatie is op zijn plaats. Dat kan bijvoorbeeld met robuuste signalisatie, een houten ballustrade of reflectoren. Verder zou ook de openbare verlichting ter hoogte van het kruispunt best nog geëvalueerd worden. Vandaag is dat in elk geval voor de zijstraten onvoldoende”, verduidelijkt Degrande.

Nu al actie ondernemen

Volgens schepen van openbare werken Claudio Saelens(CD&V) is het herstel van de bermen voorzien in het voorjaar. De schepen was ook bereid om bijkomende signalisatie ter hoogte van het kruispunt aan Zuiddamme te onderzoeken. “Het gemeentebestuur dient niet te wachten en mag voor de N-VA nu al actie ondernemen om de groenzones en bermen te verstevigen”, besluit Degrande.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is