Geen robotgrasmaaiers voor het onderhoud van de voetbalterreinen in Beernem

Op 21 mei 2022, over deze onderwerpen: Sport & vrije tijd
Geen robotgrasmaaiers voor het onderhoud van de voetbalterreinen in Beernem

Ondanks eerdere beloftes van het gemeentebestuur komen er geen robotgrasmaaiers voor het onderhoud van de Beernemse voetbalvelden. Dat blijkt uit het antwoord op een vraag van raadslid Lode Vanneste (N-VA) tijdens de gemeenteraad van 26 april 2022 aan schepen van Sport Patricia Waerniers (CD&V).  “Bijzonder jammer want verschillende terreinen, in het bijzonder de drie velden op de site van Drogenbrood, liggen er al jaren dramatisch bij. Daarom zijn er ook nog andere structurele maatregelen nodig. Zo moeten alle terreinen op Drogenbrood opnieuw volledig aangelegd worden en moet er minstens één kunstgrasveld komen”, aldus Vanneste.

Lode Vanneste herhaalde op de zitting van 26 april 2022 dezelfde oproep die hij eerder ook al op de zitting van 16 september 2021 lanceerde.  “De gemeente Beernem moet voluit inzetten op robotgrasmaaiers voor het onderhoud van de voetbalvelden. Op die manier liggen de grasvelden er altijd optimaal en perfect gemaaid bij. Door het muching-systeem is de grasmat beter beschermd tegen hitte en is er minder onkruid. En bovenal: de maaiers zorgen voor minder personeelskosten, minder energiekosten en minder CO²-uitstoot in vergelijking met klassieke maaiers op benzine”, aldus Vanneste.

Ook sportdienst vraagt om robotgrasmaaiers in te zetten

Schepen Waerniers reageerde tijdens de gemeenteraad van september 2021 nog positief op het voorstel van Lode Vanneste.  Tijdens de zitting van 26 april bleek echter dat er nog geen enkele stap is gezet in dit dossier. Er worden ook geen centen vrijgemaakt voor de aankoop van deze toestellen. Vreemd want ook de Beernemse sportdienst gaf in maart 2022 nog het advies aan de schepen om in te zetten op robotgrasmaaiers.

Raadslid Vanneste is weinig hoopvol

Volgens Lode Vanneste zijn er echter ook nog andere maatregelen nodig. “Zo moeten we klein materiaal voorzien voor de verenigingen waarmee ze zelf kleine herstellingen kunnen uitvoeren.  Daarnaast moeten de  drie velden van Drogenbrood één voor één opnieuw aangelegd worden. Tenslotte moeten we ook voluit gaan voor de aanleg van één kunstgrasveld. Beernem is momenteel de enige gemeente in de wijde omgeving die over geen synthetisch veld beschikt. Al deze ingrepen zullen uiteraard centen kosten. En die zijn er niet door het financieel onverantwoorde beleid van diezelfde schepen Waerniers en meerderheidspartijen CD&V, Groen en Vooruit. Ik maak me dus weinig begoochelingen en vrees dat ook volgend seizoen de terreinen in Drogenbrood er ondermaats zullen bijliggen”, besluit Vanneste.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is