Eindelijk informatie over werken aan kanaal ter hoogte van de jachthaven

Op 28 oktober 2022, over deze onderwerpen: Openbare werken

De Vlaamse Waterweg is momenteel bezig aan het herstel van de huidige kade en de oevers ter hoogte van het Boothuis. Heel wat inwoners maakten zich al een tijdje  zorgen over mogelijke schade aan hun huizen. Bovendien ontbrak ook alle informatie. Op vraag van Arthur Mortier op de gemeenteraad van 20 oktober is er nu eindelijk info beschikbaar op de gemeentelijke website. "Zo duren de werken nog tot eind 2022. Wie schade heeft aan z'n huis of andere problemen, kan zich rechtstreeks wenden tot de Vlaamse Waterweg", vertelt Mortier. 

Ter hoogte van de jachthaven zijn er grote infrastructuur werken bezig aan het kanaal. Die zijn nodig zijn omdat de huidige kade onderhevig was aan betonrot en dat er verzakkingen waren van de oever. “De omwonenden maken zich zorgen over de impact op de staat van hun woonhuis en eventuele schade na het heien van de ijzeren damwand in het kanaal. Bovendien ontbrak ook alle communicatie hierover en was er ook geen enkel werfbord in de buurt van de werken”, vertelt Arthur Mortier.

Schepen Claudio Saelens (CD&V) bevestigde op de gemeenteraad dat er weinig of geen communicatie was door de Vlaamse Waterweg over de grote werken. “Die werkzaamheden duren nog tot eind 2022. Indien er mensen zijn, die problemen of schade ondervinden, dan kunnen ze zich rechttreeks wenden tot de Vlaamse Waterweg. Verder staat er nu ook de nodige info op de gemeentelijke website”, besluit Mortier.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is