De nieuwjaarswensen van N-VA Beernem: deel 2

Op 4 januari 2020, over deze onderwerpen: Activiteiten & partij

Exit 2019, welkom 2020!

Onze bestuursleden blikken op onze website een laatste keer terug op 2019. Daarnaast geven ze elk hun nieuwjaarswensen voor 2020. Zij  formuleerden daarom   een antwoord op elk van deze drie vragen:

Wat vindt u de belangrijkste gebeurtenis, evolutie of trend van het voorbije jaar?
Wat was voor u het beste radio en/of tv-programma/toneelstuk/concert/boek/film/cd/optreden… van 2019?
Wie wenst u wat toe voor 2020?

 

Hier leest u de wensen van Margot, Lien, Arthur, Brecht en Barbara!

 

Margot Deberdt

1. Het was zeer mooi hoe Vlaanderen zich zo solidair gedroeg en zich samen inzette voor de behandeling van baby Pia. 

2. Campo Solar! Wat een sfeer, wat een setting en wat een organisatie. Een echte aanrader! 

3. Een  degelijk onderwijs voor ieder kind is voor mij een absolute prioriteit. Daarnaast hoop dat ik iedere jongere in 2020 die wil, de kans krijgt om hogere studies aan te vatten.

 

Lien De Wispelaere

1. Het vrouwenbasket krijgt eindelijk de aandacht die ze verdient door de straffe prestatie van Emma Meesseman. Zij behaalde met haar team  de WNBA-titel en werd als eerste Europese speelster ooit verkozen tot MVP.

2.: 'Echte dokters huilen ook' van Warner Prevoo is me enorm bijgebleven. Een boek over de  confrontatie met zichzelf, zijn eigen kunnen, zijn werkomgeving, familie en vrienden wanneer hij als kankerspecialist zelf patiënt wordt.  Daarnaast was er Pukkelpop 2019 met twee ongelooflijke optredens van The National.

3. Ik wens iedereen een 2020 vol dans, muziek, vallende sterren, grote dromen en kleine dingen om van te genieten.

 

Arthur Mortier

1.Het werelduurrecord van wielrenner Victor Campenaerts. In 1 uur tijd reed hij meer dan 55 km en verpulverde hij het record van Sir Bradley Wiggins. Straffe kost!

2.‘Ooit Vrij’ maakte een diepe indruk. Boeiend om te zien welke inspanningen er gebeuren om gedetineerden voor te bereiden op de dag dat ze vrijkomen.

3.Ik wens iedere Beernemnaar vooral een goede gezondheid toe.

 

Brecht Vandermoere

1. De klimaatcrisis die ons land het voorbije jaar beheerste. Er worden extra inspanningen gevraagd aan elk van ons. Het is belangrijk dat er doelstellingen  worden gemaakt die realistisch zijn, haalbaar en betaalbaar voor iedereen. De klimaatcrisis is een mondiaal probleem waarbij het de taak is van alle overheden om tot een gemeenschappelijk gedragen actieplan te komen. 

2. La casa de papel was voor mij de topserie van 2019. 

3 . Ik wens dat iedere Beernemnaar zijn plaats krijgt in onze samenleving met extra aandacht voor de kansarme kinderen. Ik wens een gemeente waar men er alles aan doet om de vereenzaming tegen te gaan, een gemeente waarbij men inzet op activatie en deelneming van jong tot oud, zodat we als sterke verdraagzame en zorgende gemeenschap kunnen bouwen aan een toekomst voor elk van ons. 

 

 

Barbara Vandenbrande

1.  De zware gevangenisstraffen voor de democratische verkozen  parlementsleden van Catalonië en de lakse houding van Europa. Dit is niet mijn Europa dat opzij kijkt. Posiief waren dan weer de vele doorbraken en ontwikkelingen in de medische wereld.

2.  Als boekenfanaat bleef ‘Grand Hotel Europa’ van Ilja L. Pfeijffer me bij. Een roman over Europese identiteit, nostalgie van een tijdperk en de toekomst het massatoerisme. Verder waren er ‘Gigantisme’ van Geert Noels en  ‘Wonderlust’   van JP Van Bendeghem en C. Pauwels.

3.  Aan alle mensen van goede wil een goede gezondheid. Voor onze mooie gemeente Beernem wens ik  meer ambitie, meer betrokkenheid, meer  verbondenheid en een duidelijke visie op de toekomst

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is