De eindejaarslijstjes van N-VA Beernem - deel 2

Op 28 december 2021, over deze onderwerpen: Activiteiten & partij

Hoe blikken de bestuursleden van N-VA Beernem terug op het bijzondere jaar 2021. Vandaag lees je de bijdrages van gemeenteraadsleden Christine Stroobandt en Els Vyncke en provincieraadslid Isabelle Vandenbrande.

 

Christine Stroobandt:

1. Hoe blik jij terug op het voorbije jaar 2021?

2021 was voor mij op veel vlakken voor een groot deel een kopie van 2021.Ondanks talrijke mooie momenten toch geen jaar om met vreugde op terug te kijken.

2. Wat was voor je het meest opvallende politieke feit van het voorbije jaar?

Op lokaal vlak is dat de vastberadenheid van de meerderheid om, ondanks de enorme negatieve impact op de financiële toestand van de gemeente, de plannen voor een zwembad ongewijzigd uit te voeren. N-VA wil graag een zwembad maar niet ten koste van alles.Op nationaal vlak werd alles overheerst door corona. De manier waarop het parlement buitenspel gezet wordt is onaanvaardbaar.

3. Wat was jou het beste radio en/of tv-programma, toneelstuk, concert, boek, film, cd of optreden in 2021?

Voor mij was een van de beste boeken die ik dit jaar heb gelezen, ‘ Hoe de Zwarte Dood Vlaanderen en Europa veranderde’ van Joren Vermeersch.Het is een bijzonder leesbaar en interessant boek waarin Joren Vermeersch vanuit die ene traumatische gebeurtenis heel wat facetten van het toenmalige Vlaanderen belicht.  Gelijkenissen met de situatie vandaag zijn treffend.

4. Wie wens je wat toe voor 2022?

Voor iedereen een goede gezondheid, het blijft het allerbelangrijkste. Speciaal voor iedereen die in de zorg werkt , heel veel moed en kracht om ondanks alles niet op te geven.

 

Els Vyncke:

1. Hoe blik jij terug op het voorbije jaar 2021?

Ook in 2021 is het "covid-beestje" niet verdwenen. Sociale contacten, knuffels... blijven ver weg. We zitten ondertussen in de 4de golf en ik hoop dat 2022 eindelijk beterschap geeft.Op profesoneel vlak blijft het hectisch werken in de zorg. Besmettingen, testen, quarantaine... het blijft maar duren.

2. Wat was voor je het meest opvallende politieke feit van het voorbije jaar?

Het overlegcomité - we kregen er al veel te horen. Maar ze blijven zorgen voor veel onduidelijkheid.

3. Wat was jou het beste radio en/of tv-programma, toneelstuk, concert, boek, film, cd of optreden in 2021?

Bijna alles werd geannuleerd. Maar ik had het geluk om toch te kunnen genieten van de musical "Daens".

4. Wie wens je wat toe voor 2022?

Ik wens dat iedereen gezond mag blijven. Maar ook een "normaler" 2022 waarin we onze sociale contacten weer volop kunnen ontmoeten, knuffels mogen geven...En voor de mensen van de zorg - hou de moed erin.

 

Isabelle Vandenbrande:

1. Hoe blik jij terug op het voorbije jaar 2021?

Dit jaar was, net na mijn 50 ste verjaardag, een moeilijke periode.Na de screening werd borstkanker vastgesteld. Na een operatie en bestralingen begin je langzaam te bekomen van de shock en ben ik zo dankbaar voor de liefde, vriendschap en advies van mijn familie, vrienden en lotgenoten.

2. Wat was jou het beste radio en/of tv-programma, toneelstuk, concert, boek, film, cd of optreden in 2021?

De tickets voor de Simple Minds liggen al een 1.5 jaar te wachten, nu op april 2022. En ik was heel blij met tickets voor Coldplay op 6 aug 2022. 

3. Wie wens je wat toe voor 2022?

Ik wens alle mensen een gelukkig en gezond 2022 met de juiste balans tussen zorgzaamheid en verantwoordelijkheid. Koester de mooie momenten met uw geliefden en laat de screening test niet liggen!

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is