Commercieel Strategisch Plan op volle kruissnelheid

Op 1 december 2016, over deze onderwerpen: Communicatie en Dienstverlening, Lokale economie

Beernem werkte de voorbije twee jaar had aan een  commercieel Strategisch Plan voor de detailhandel.  Na de minitieuze voorbereiding zijn we toe aan de uitvoering van het Plan. Schepen van Lokale Economie Barbara Vandenbrande (N-VA) is trots op het project dat via verschillende maatregelen de Beernemse lokale handel zal promoten. 

Smart city app

Barbara Vandenbrande: “Beernem is één van de pilootgemeentes die instappen op het smart city platform.  Een speciale app brengt bewoners en bezoekers van de lokale kleinhandel op een digitale manier dichter bij elkaar. Via de app vinden bezoekers en bewoners meer informatie over de verschillende handelaars, zien ze waar er digitaal kan betaald worden en krijgen ze informatie over parkeren en bereikbaarheid , over plaatselijk nieuws en events”

Van cadeaubon tot goodie-bag

Het commercieel strategisch plan voor Beernem omvat verschillende onderdelen. Barbara Vandenbrande kan vandaag een heel pakket nieuwe initiatieven voorstellen. Zo is er de langverwachte Beernemse cadeaubon in mooi verpakt doosje: “De bon is verkrijgbaar op het gemeentehuis, het Schepenhuys en bij verschillende handelaars. Hij is inwisselbaar bij een 30-tal aangesloten handelaars en voor een bedrag naar keuze. Daarnaast is er ook de gloednieuwe Beernemse  Joynpas waardoor je bij iedere scanbeurt wekelijks kans maakt op een waardebon van € 100 bij een van de aangesloten handelaars.  Ten derde is er een nieuwe website, een facebookpagina en een nieuwbrief die je op de hoogte houden van alle acties.  Verder is er het nieuwe Beernem Visit-magzine waarin alle Beernemse troeven op vlak van toerisme, lifestyle, horeca en shopping aan bod komen.  Het magazine verschijnt in een oplage van meer dan 30 000 stuks.  Tenslotte is er voor nieuwe inwoners de goodiebag Visit Beernem die kortingsbonnen en gadgets van verschillende Beernemse handelaars bevat.”

Sterke ondernemend netwerk

Schepen Barbara Vandenbrande wil alle aangesloten handelaars bedanken voor het vertrouwen. “Het doet me bijzonder veel deugd de dynamiek tussen onze ondernemers te zien groeien. Dat ondernemend netwerk versterken en uitbouwen is zo belangrijk, in de eerste plaats voor onze ondernemers zelf maar ook voor onze gemeente. Samen staan we sterker voor de toekomst!”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is