Branco Francois stelt digitalisering in Beernem in vraag

Op 5 december 2022
Branco Francois stelt digitalisering in Beernem jn vraag

Op de gemeenteraad van 17 november 2022 stelde raadslid Branco Francois (N-VA) de digitalisering van de gemeente Beernem in vraag. “Welke oefeningen worden er nog gemaakt deze legislatuur omtrent digitalisatie? Waar ziet het bestuur nog mogelijkheden om meer te gaan automatiseren? Wat is de datavolwassenheid van onze gemeente? Hoe gaat de gemeente om met de moraal die gepaard gaat met datagebruik?”, vroeg Francois aan het gemeentebestuur. Hij lanceerde zelf vijf concrete toepassingen die de gemeente zelf kan uitvoeren.

“Zo kan de gemeente een datavolwassenheidszelftest uitvoeren, een bestaande datagame gebruiken of zelf een audit uitvoeren aan de hand van bestaande frameworks zoals COBIT of ITIL. Beernem kan er ook voor kiezen om een grondiger onderzoek uit te voeren. Zo kan het een datagame of workshop organiseren in samenwerking met een gespecialiseerd consultingbureau of een audit voorzien om de groeimogelijkheden van de gemeente inzake digitalisering te onderzoeken”, vertelt Francois.

Burgemeester Sypré (CD&V) liet weten dat de gemeente niet wenst te investeren in een workshop of audit. Hij nodigde Branco Francois wel uit om samen met de IT-dienst van Beernem te brainstormen over zijn voorstellen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is