Beloofde paaltjes langs invalswegen industrieterrein tegen inbrekers komen er eindelijk

Op 25 september 2019

De veiligheid binnen het industriegebied in Sint-Joris blijft voor de N-VA een absolute prioriteit.  Lode Vanneste (N-VA) stelde daarom op de gemeenteraad van september 2019 nogmaals voor om extra paaltjes te plaatsen op een aantal invalswegen langs het bedrijventerrein.

Hoge inbraakcijfers in 2018

Uit de Beernemse misdaadcijfers van 2018 bleek er een daling van de inbraakcijfers in Beernem. Opvallend was dat er tegelijkertijd een sterke stijging was van het aantal inbraken in het industriegebied. Begin juli 2019  was er daarom een onderhoud tussen de vzw Beernemse Bedrijvenpark en de Beernemse burgemeester om het hoge inbraakcijfer te bespreken. Burgemeester Sypré (CD&V) maakte toen een resem beloftes aan de Beernemse ondernemers. Op de uitvoering blijft het echter wachten.

De aanhouder wint

Gemeenteraadslid Lode Vanneste vroeg daarom op de gemeenteraad van september 2019 om eindelijk werk te maken van de lang beloofde paaltjes op een aantal invalswegen. Vanneste: “Het gericht plaatsen van een aantal paaltjes moet ervoor zorgen dat er geen vlotte toegang is tot het bedrijventerrein. Zo dient er een paaltje geplaatst te worden aan het begin van het fietspad aan de oude kanaalarm. Ik deed dat voorstel trouwens al in de gemeenteraad van mei 2015 maar jammer genoeg is dit nog altijd niet gerealiseerd.”

Beloftes uitvoeren

Vanneste vroeg om ook aan de fietstunnel ter hoogte van  Di Coylde extra paaltjes te plaatsen. “Enkele maanden geleden werd een van de Beernemse ondernemers voor de zoveelste keer getroffen door een inbraak.  De inbrekers kwamen toen met een kleine camionette langs de fietstunnel aan Di Coylde.  Daarom is het noodzakelijk dat er  aan de beide kanten van deze fietstunnel extra paaltjes worden geplaatst.  Potentiële  inbrekers kunnen zo deze vluchtweg niet meer kunnen gebruiken.”  Burgemeester Sypré antwoordde positief op de voorstellen van Lode Vanneste. Hopelijk worden zijn woorden nu effectief omgezet in daden.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is