Beernem krijgt subsidie van 373 000 euro voor rioleringswerken in de Sijselestraat dankzij Zuhal Demir

Op 1 december 2020, over deze onderwerpen: Openbare werken

Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) investeert maar liefst 373 725 euro in de aanleg van rioleringen in de Sijselestraat in Oedelem. Wouter De Corte, voorzitter van N-VA Beernem reageert zeer tevreden. “Dankzij deze subsidie zal dit project sneller doorgaan dan oorspronkelijk gepland. De gemeente dient voor het eind van dit jaar wel nog een voorontwerp- of aanbestedingsdossier in te dienen bij de Vlaamse Milieumaatschappij”.

 

Vlaanderen investeert dit jaar in 180 extra rioleringsprojecten. “Het gaat daarbij telkens om projecten waarvoor de aanbesteding en gunning in de loop van 2021 doorgaan en dus in de meeste gevallen sneller zullen doorgaan dan oorspronkelijk gepland. De gemeente Beernem kan rekenen op een bedrag van 373 725 euro voor de aanleg van rioleringen in de Sijselestraat.  Voor dit project moet er dus snel een voorontwerp- of aanbestedingsdossier ingediend worden bij de VMM. De deadline hiervoor is eind 2020”, weet Wouter De Corte.

 

Het project strekt zich uit in de Sijselestraat tussen de Danegemstraat en de Bergstraat. “In totaal gaat het om 30 woningen, goed voor  83 inwoners. Na de aanleg van het nieuwe fietspad aan de westkant wordt nu ook de riolering en parkeerstrook aan de andere kant van de weg onder handen genomen.   Het project heeft als doel het afvalwater van twee groene clusters in te zamelen en aan te sluiten op het bestaande centraal gebied van Oedelem dat behoort tot het zuiveringsgebied Brugge.   Dit nieuwe project komt bovenop diverse grote rioleringsdossiers zoals Oostveld-Zeldonk, Beernemstraat-Scherpestraat en Akkerstraat-Beverhoutsveldstraat die de vorige legislatuur werden opgestart onder impuls van de N-VA en voormalig schepen van Openbare Werken Gijs Degrande.  Dankzij deze extra inspanning van minister Demir kan de rioleringsgraad en dus ook de waterkwaliteit in onze gemeente verder omhoog”.

 

De totale raming van de werken bedraagt 931 500 euro waarvan 498 300 euro gaat naar rioleringswerken. Daarvan subsideert de Vlaamse Regering dus 373 725 euro.

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is