Beernem Kijkt Verder: startschot inspraakproject Beernemnaren

Op 24 september 2016, over deze onderwerpen: Activiteiten & partij, Communicatie en Dienstverlening

Op 23 september stond, naast de vele gezellige kraampjes, een kleurrijke caravan op de avondmarkt in Beernem. Inwoners van Groot-Beernem werden er uitgenodigd om na te denken over de toekomst van hun gemeente. Ze kunnen hun ideeën sinds 23 september online kwijt op www.beernemkijktverder.be of ze kunnen ze achterlaten in een ideeënbus.

Het inspraakproject is een initiatief van N-VA Beernem. Het heeft als doel zoveel mogelijk mensen te betrekken in het ontwikkelen van een langetermijnvisie voor de gemeente.
N-VA Beernem, dat deel uitmaakt van het gemeentebestuur en dus mee het dagelijks beleid  bepaalt, gelooft dat de gemeente ambitie moet tonen voor de toekomst: denken-durven-dromen. Het ziet het inspraakproject niet als een vrijblijvende denkoefening, maar als een aanzet tot concrete initiatieven, kaderend in het opzet denken-durven-doen.

Gijs Degrande, N-VA-bestuurslid en tevens eerste schepen : ‘ Een dergelijk project kan Groot-Beernem een boost geven: wij willen de bevolking  uitnodigen om voluit te dromen over hun woonomgeving, maar ook om heel concrete ideeën en visies te formuleren. We geloven dat Beernemnaren heel wat inspiratie hebben; als inwoners van de gemeente zijn ze ervaringsdeskundigen als het gaat over het inschatten van de sterktes en de noden van hun leefomgeving.  Het zou jammer zijn niets te doen met die kennis en betrokkenheid. We zijn ambitieus: we willen het ontstaan van een nieuw en dynamisch netwerk stimuleren en mensen samenbrengen rond bepaalde thema’s. ’

Beernem Kijkt Verder vertrekt daarbij niet van gedoodverfde categorieën als ‘cultuur’, ‘sport’, ‘mobiliteit’, maar kiest voor een creatief concept dat uitgaat van het thema ‘verder kijken’. En dat mag gerust in verschillende betekenissen opgevat worden: verder kijken in de tijd, openstaan voor creativiteit…

De website is gebruiksvriendelijk en ludiek opgevat, vertrekkend van kleurige geometrische figuren die door ze samen te brengen betekenis krijgen. Dat is symbolisch: elk kleur telt mee, het project wordt interessanter als het breed gedragen is. Gestreefd wordt naar een dicht beplant ideeënbos van vele visies.

Praktisch

www.beernemkijktverder.be
Om zoveel mogelijk mensen te bereiken zullen er, naast de website, ideeënbussen geplaatst worden in de verschillende deelgemeenten.
Een eerste dergelijke ideeënbus zal opgesteld staan bij de Beernem Kijkt Verder-caravan op de Beernemse avondmarkt. Andere: Bruggestraat 52 (Oedelem) , H.d’Ydewallestraat 60 (Beernem), Hommels 4 (Sint-Joris), Tinhoutstraat 73 (Oostveld).

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is