BART VANDERMOERE VERSTERKT AFDELINGSBESTUUR VAN N-VA BEERNEM

Op 3 oktober 2023, over deze onderwerpen: Activiteiten & partij
BART VANDERMOERE VERSTERKT AFDELINGSBESTUUR VAN N-VA BEERNEM

Bart Vandermoere uit Oedelem treedt toe tot het afdelingsbestuur van N-VA Beernem. “Het is gemakkelijk om kritiek te uiten vanaf de zijlijn. Daarom kies ik er voor om zelf actief de handen uit de mouwen te steken voor onze gemeente en de gemeenschap in Beernem”, stelt de 45-jarige paratriatleet uit Oedelem.

Het nieuwe bestuurslid van de N-VA is geboren en getogen in het Vliegend Paard in Oedelem. Bart is getrouwd en is vader van drie dochters. In z’n vrije tijd is hij sbijzonder actief als paratriatleet en als bestuurslid van handbikeclub ‘The spirit of handcycling’.

Bart, waarom kies je voor de N-VA?

Mijn politieke ideeën leunen sterk aan bij het gedachtengoed van de N-VA. Dat gaat om het streven naar gelijke kansen, gezinnen en jongeren, gezondheidszorg en welzijn maar ook milieu en klimaat.

Hoe kom je bij de lokale afdeling in Beernem terecht?

"Vorig jaar las ik een artikel met gewezen Vlaams minister van Sport Philippe Muyters (N-VA) over G-sporters en de ondersteuning voor deze atleten. Aangezien ik zelf G-sporter ben, sprong dit artikel meteen in het oog.  Via Gijs Degrande van N-VA Beernem kwam ik contact met Philippe. Daarna leerde ik ook Gijs beter kennen. Daaruit vloeiden al snel concrete gesprekken om toe te treden tot N-VA Beernem."

Hoe wil je het verschil maken in de Beernemse politiek?

"N-VA Beernem beschikt over een sterke ploeg voor de komende jaren.  Vooral op economisch vlak moet dit team het voortouw nemen en de gemeente weer op de juiste rails zetten. Op vlak van inclusie en sport wil ik graag nieuwe initiatieven uitwerken want iedereen is belangrijk in onze samenleving. Het is gemakkelijk om kritiek te uiten vanaf de zijlijn. Daarom kies ik ervoor actief om zelf de handen uit de mouwen te steken voor onze gemeente en de gemeenschap in Beernem.”

Welke uitdagingen zie jij de komende jaren voor Beernem?

"Beernem is een mooie gemeente maar heeft nood aan een goed en structureel beleid dat verder gaat dan enkel het inzetten op prestigeprojecten. De gemeente moet er dringend voor zorgen dat het budget opnieuw in balans is.  Heel wat noodzakelijke investeringen zijn de voorbije jaren stil gevallen. Dat moet anders. Onze aandacht moet gaan  naar het onderhoud en herstellen van wegen en fietspaden. Op die manier rollen we Beernem nog meer uit als fietsgemeente. Tenslotte zien we in onze mooie gemeente al te vaak zwerfvuil en sluikstorten. Met mijn gezin gaan we daarom af en toe ploggen. Extra initiatieven om dit probleem aan te pakken, daar moeten we komende jaren extra op inzetten."

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is