Barbara Vandenbrande wil Huiswerkklas en huiswerkbegeleiding bij kansarme gezinnen

Op 30 augustus 2019, over deze onderwerpen: Jeugd, Kinderopvang

Op vrijdag 30 augustus is er de opening van het Nieuwe Huis van het Kind in Sint-Joris. Gewezen Schepen van Kinderopvang Barbara Vandenbrande stond aan de wieg van dit nieuwe Huis en reageert zeer tevreden.  Bedoeling was aanvankelijk om ook de administratieve dienst van de Kinderopvang onder te brengen in het Huis van Het Kind. Dit werd de vorige legislatuur zo beslist door CD&V en N-VA. De nieuwe bestuurscoalitie CD&V, Groen en S.PA koos er recent voor  om deze visie niet te volgen. Daardoor komt er ruimte vrij in het nieuwe Huis. Barbara Vandenbrande lanceert daarom  het voorstel om er een Huiswerkklas in te richten. Daarnaast pleit ze voor huiswerkbegeleiding bij kansarme gezinnen.

 

Huiswerkklas ook tijdens de blok toegankelijk

 

Barbara Vandenbrande wil met de vrijgekomen ruimte in Sint-Joris een  huiswerkklas inrichten. “ Iedere ouder herkent wel deze situatie… Je komt thuis van het werk, hebt nog boodschappen gedaan, maakt eten klaar en zit daarna met hele gezin rond de tafel. Plots is het al 19 uur en zegt zoon- of dochter lief dat hij of zij nog huiswerk moet maken. De huiswerkklas zou een goede oplossing zijn en kinderen helpen om meteen na school het huiswerk af te werken.  Tijdens de blok zouden studenten dan weer kunnen gebruiken van deze ruimte".

 

Zelfredzaamheid verhogen

 

Daarnaast lanceert Vandenbrande nog een tweede voorstel.  Ze stelt voor om huiswerkbegeleiding te voorzien bij kansarme gezinnen of bij gezinnen die problemen hebben bij het maken van huiswerk of de opvoeding in het algemeen.  Vandenbrande: “ Studenten uit sociaal-pedagogische richtingen gaan dan regelmatig langs bij een gezin De bedoeling is een de zelfredzaamheid te verhogen en een onderwijscultuur in het gezin te installeren”.

 

Meer ambitie voor Beernem

 

In verschillende buurgemeentes waaronder Zedelgem, Oostkamp en Torhout zijn er recent vergelijkbare projecten opgestart. De gemeente Aalter mocht vorig jaar zelfs haar project voorstellen op de ‘Euroepean Social Services Conference’ in Milaan. Het project bleek een voorbeeld voor verschillende andere Europese gemeentes. “Ook Beernem kan niet achterblijven. Met N-VA willen we graag meer ambitie voor onze gemeente”, besluit Barbara.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is