Barbara Vandenbrande geeft aftrap van toeristisch zomerseizoen!

Op 4 juni 2018, over deze onderwerpen: Lokale economie, Parken en openbaar groen, Toerisme

Op zondag 10 juni 2018 is er de aftrap van het toeristische zomerseizoen in Beernem. En net als de voorbije jaren gebeurt dit opnieuw met een leuke picknick.  Schepen van Toerisme Barbara Vandenbrande (N-VA) nodigt iedereen uit in de prachtige Kooldreef in Sint-Joris.  De aanwezigen krijgen er een lekker welkomstdrankje en kunnen kennismaken met de nieuwe Beernemse horecagids.  En ook het nieuwe wandelnetwerk ‘Velden en Meersen’ staat zondag in de kijker.

 

Iedereen welkom in de Kooldreef

Op zondag 10 juni om 11 uur wordt het toeristische seizoen afgetrapt onder de prachtige bomen van de Kooldreef. Barbara Vandenbrande: “  Beernem is klaar om de zomer in te duiken. Breng  gerust vrienden, familie en buren mee naar het mooie Sint-Joris.  Iedereen mag zelf eten en drinken meebrengen maar wie wil, kan ook een picknickmand bestellen bij de Minimarket, bakkerij Ten Distel of slagerij De Baere”.

Volgens Schepen Vandenbrande blijft Beernem verder werk maken van een sterk toeristisch imago. “  Daarom zal  ook  onze  toeristische dienst  zondag aanwezig zijn met talrijke tips en inspiratie voor uitjes in onze regio. Bijzonder is ook onze nieuwe horecagids. In deze gids staan er maar liefst dertig lekkere adressen om uit eten te gaan in onze Beernem”.

 

Nieuw wandelnetwerk in de kijker

Ook  het nieuwe wandelnetwerk Velden en Meersen staat tijdens het nieuwe toeristische seizoen in de kijker. Dit nieuwe wandelnetwerk verbindt maar liefst 115 km aan prachtige wandelwegen door het Brugse Ommeland. Het situeert zich in de groene regio ten oosten van Brugge en biedt een mooie variatie tussen en natuur, landschappen en historische bezienswaardigheden.  “Ook Beernem is opgenomen in dit nieuwe wandelnetwerk”, aldus Barbara Vandenbrande.  ”Ons mooie landschap is een van de sterke troeven van onze gemeente, dat moeten we koesteren en uitdragen. Elke maand zal er een nieuwe wandelsuggestie voorgesteld worden.  Om het nieuwe wandelnetwerk en Beernem in de kijker te plaatsen, organiseren we bij iedere suggestie ook een wedstrijd.  Deelnemers maken kans op een Beernemse  Kadobon of op een overnachting bij een Beernemse logie naar keuze.  Alle informatie over de wedstrijd vind je op de website van de gemeente Beernem”.

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is