Werken begraafplaats Sint-Lambertus van start

Op 28 augustus 2015, over deze onderwerpen: Begraafplaatsen - Erediensten

De gemeente Beernem heeft voor het Oedelemse kerkhof Sint-Lambertus  een grondig  toekomstplan ontwikkeld. Begin september start de eerste fase van de werkzaamheden. Volgens schepen van begraafplaatsen Gijs Degrande (N-VA) wordt de ‘stenen’ begraafplaats langzaam maar zeker omgevormd tot een begraafpark, een groene rustplek in het centrum van Oedelem. Daarbij wordt zeer omzichtig te werk gegaan.

“Van juni 2014 tot eind juni 2015 gaf de gemeente de kans aan  de meer dan 700  vervallen concessies op de begraafplaats Sint-Lambertus  tot een verlenging. Van ongeveer 300  graven werd de concessie niet verlengd,” aldus Gijs Degrande: “Heel wat van deze graven worden daarom tussen begin  september  en half oktober verwijderd.  Zelf vind ik  het bijzonder belangrijk dat dit  respectvol en in alle sereniteit gebeurt.  Daarom zal het kerkhof op bepaalde momenten gesloten zijn. De precieze data worden aangekondigd op de infoborden aan de ingang van het kerkhof en op de gemeentelijke website.  Daarna starten we met de vergroening van het kerkhof.”

Om de begraafplaats om te vormen tot een groen park, wordt een beroep gedaan op landschapsarchitect Andy Malengier. Tussen 26 oktober en 11 november kunnen geïnteresseerden terecht in Het Schepenhuys voor  een expo over het kerkhof Sint-Lambertus .  Men kan er onder meer kennismaken met de toekomstplannen van het begraapark. Daarnaast is er  op 29 oktober om 20.00 u in Het Schepenhuys een lezing over het aanwezige erfgoed op de begraafplaats Sint-Lambertus. Ook hier is iedereen van harte welkom.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is