Wat met het overtollige zand van Sportpark Drogenbrood?

Op 19 augustus 2013

In het weekend van  vrijdag 30 en zaterdag 31 augustus 2013 wordt de nieuwe sporthal Drogenbrood officieel geopend.  Na de vele (bouw)werkzaamheden ligt er in het sportpark momenteel een grote berg aarde.  Tijdens de  gemeenteraad van juni 2013  werd er voorgesteld om  een tijdelijke BMX-fietscrossparcours te maken met de overtollige aarde.  
Lode Vanneste (N-VA) stelde echter een andere potentiële  invulling voor: “Een BMX-piste is een prima suggestie maar er zijn nog heel wat  mogelijkheden  voor het aanwenden van het overtollige zand.  Zo is men bij een van onze atletiekvereningen  voorstander van een geaccidenteerd  loopparcours met daarin een aantal heuveltjes of bergjes  verwerkt.  Volgens de atletiekvereniging kan zo’nparcours perfect aangelegd worden door onze eigen diensten”.  

Vanneste vindt een zelf aangelegd loopparcours een interessant idee: “Ten eerste zal  een zelf aangelegde  omloop een stuk goedkoper zijn dan bijvoorbeeld een Finse Piste die al snel 150 000 euro kost.  Ten tweede kun je een eigen parcours breder maken dan een Finse Piste.  Een Finse
piste  heeft een breedte van slechts 1m50, een eigen omloop kun je gerust drie meter breed maken.
Het voordeel daarvan is dat er meerdere mensen naast mekaar kunnen lopen. Op die manier  kun je perfect een groot veldloopkampioenschap of een andere wedstrijd  organiseren doorheen het mooie sportparkDrogenbrood”.

Een volwaardig BMX-parcours in Beernem  lijkt om budgettaire redenen trouwens niet vanzelfsprekend . Lode Vanneste: “ Het professionele parcours dat in Oostende vijf jaar geleden werd aangelegd kostte 185 000 euro en kwam slechts tot stand met de steun van de Vlaamse Wielerbond en de Nationale Loterij”.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is