Speech van Schepen Barbara Vandenbrande bij de opening van de het Grote Routepad op het domein Hulstlo

Op 1 augustus 2013

Op vrijdag 21 juni werd in Beernem een nieuw Grote Route-ad ingewandeld.  Grote Routepaden of GR-paden zijn wandelroutes over lange afstand. Je kan ze volgen met behulp van  wit-rode of geel-rode markeringen en een topogids. Het is nooit de snelste route van A naar B, wel de meest aantrekkelijke.  GR-paden doen de mooiste stukjes van België aan, doorheen natuurgebieden met bos en heide, veldwegen en andere landelijke elementen.

Het nieuwe Grote Routepad in Beernem betreft een wandelcorridor doorheen domein Hulstlo.  Wandelingen van het Lippensgoed van Beernem naar St.-Joris  worden zo niet alleen korter maar ook mooier en  aangenamer.  Schepen Barbara Vandenbrande nam op de officiële opening het woord.  Haar betoog lees je hieronder:

 
Geachte genodigden,

Van harte welkom op de opening van de wandelcorridor in het domein Hulstlo van de Grote Routepaden.
Ik heb het eventjes opgezocht door Europa lopen zo'n 80.000 km Grote Routepaden. Van Lissabon tot Noorwegen kun je te voet of met de fiets langs deze paden lopen... Als Beernem ook daar op de kaart wordt gezet is dat een troef voor onze gemeente. Als schepen van Toerisme kan ik zo'n initiatieven alleen maar toejuichen.
De toenemende bewustwording rond klimaat en gezondheid toont de stijgende aandacht voor ecologisch verantwoord consumeren, vandaar de opgang van duurzaam toerisme en recreatie.
Met de vaak hectische leefwereld van vandaag zoekt de mens vaker de natuur op om tot rust te komen. Wandelen is een prima manier om te onthaasten en te ontstressen.
Beernem groen karakter, die authentiek is, speelt hierop in samen met verschillende partners waarvoor ik hen ook dank.
Want hoe meer mensen hun streek ontdekken, hoe meer hun beleving waardering wordt. en waardering is een stuk signaal om te zorgen dat de kwaliteit van natuur en landschap bewaard wordt en blijft.
We zien het vandaag allemaal om ons heen: recreatie en natuur horen samen. Zoals Richard Schuagt het zei: " toerisme is een ontzenuwde vorm van zwerven."
Dus verdwaal en zwerf naar hartenlust rond in Beernem en ontdek er de verborgen parels zoals deze....

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is