Nieuwe inkom verhoogt toegankelijkheid van De Kleine Beer

Op 17 augustus 2015

De oude buitendeuren aan de inkom van OC De Kleine Beer werden vervangen door automatische schuifdeuren. Ook de sas van de inkomhal werd heringericht. Met deze aanpassingswerken wil schepen van cultuur Gijs Degrande (N-VA) de toegankelijkheid van het ontmoetingscentrum verhogen

“De oude draaideuren waren tot op de draad versleten en vroegen herhaaldelijke herstellingswerken. Bovendien was de toegankelijkheid voor oudere bezoekers en mensen met een rolwagen verre van optimaal. Met de nieuwe schuifdeuren investeren we sterk in de toegankelijkheid van het gebouw,” aldus Gijs Degrande. “Door de sas van de inkom te verschuiven, moeten bezoekers van de polyvalente zaal niet onnodig door de foyer. Voor minder mobiele mensen is dat een extra hindernis die is weggenomen. Daarnaast zullen we de ruimte in de toekomst ook volledig kunnen afsluiten tijdens foyerconcerten of andere activiteiten.”

De aanpassingswerken kosten 14.000 euro en zijn ontworpen voor veelvuldig gebruik. “Een kleine investering maar een grote verbetering voor de gebruiker. Na de schilderwerken staat het OC hiermee klaar voor haar tiende verjaardag in het najaar van 2015.” 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is