Nieuwe bestuursploeg voor Beernem bekend

Op 25 december 2012

Burgemeester Johan De Rycke (CD&V) stelt samen met eerste schepen Gijs Degrande (N-VA) de nieuwe Beernemse bestuursploeg  voor die op 2 januari aan de slag gaat. Beide partijen werken momenteel hard aan een bestuursakkoord voor de komende zes jaar.

Maandag 17 oktober legde Johan De Rycke de eed af als burgemeester van Beernem. Naast het burgemeesterschap neemt hij ook politie, brandweer, personeelsbeleid, burgerlijke stand,  feestelijkheden, ruimtelijke ordening en huisvestings- en woonbeleid op zich. Gijs Degrande wordt eerste schepen en neemt de bevoegdheden cultuur en bibliotheek, jeugd, openbare werken, groen, begraafplaatsen en nutsvoorzieningen voor zijn rekening.

Voor CD&V zullen verder Jos Sypré , Martine De Roo en Luc Goutry deel uitmaken van het college. Jos Sypré zal bevoegd zijn voor sport, mobiliteit, verkeer en openbaar vervoer, gezinsbeleid, landinrichting, grondbeleid, ontwikkelingssamenwerking en informatica. Martine De Roo neemt integraal waterbeleid, landbouw, milieu en senioren voor zich. Zij wordt na twee jaar opgevolgd door Claudio Saelens . Luc Goutry komt als OCMW-voorzitter in het schepencollege en zal naast sociale zaken en OCMW ook tewerkstelling en volksgezondheid onder zijn bevoegdheid krijgen.

Voor de N-VA zetelen naast Gijs Degrande ook Barbara Vandenbrande en Jef Vansteenhuyse in het nieuwe schepencollege. Barbara Vandenbrande wordt schepen van lokale economie en middenstand, erfgoed en monumentenzorg, toerisme en kinderopvang. Jef Vansteenhuyse wordt bevoegd voor financiën en begroting, containerpark en afvalverwerking, kerkfabrieken en onderwijs.

Christine Stroobandt (N-VA) wordt de nieuwe voorzitter van de gemeenteraad. Later wordt het bestuursakkoord bekend gemaakt.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is